Битката на Кристиано Роналдо за голмайстор на серия през настоящия сезон

Битката на Кристиано Роналдо за голмайстор на серия през настоящия сезон
pixabay.com
A A+ A++ A

Кристиано Роналдо често е считан за един от най-великите футболисти на света, като петкратния носител на златна топка е истинска машина за голове. Откакто португалската мегазвезда проби в големия футбол с екипа на Ман Юнайтед, той постепенно започна да се утвърждава, като един от най-добрите нападатели в историята на най-гледания спорт.

Острието на италианския гранд Ювентус има над 650 отбелязани гола в своята кариера на клубно ниво и още 120 попадения реализирани с националния екип на Португалия. А в началото на новата година Кристиано постигна нов забележителен рекорд, като Роналдо стана единствения футболист вкарал поне 15 гола през последните 15 сезона.

Това бе поредния невероятен рекорд в неговата кариера, като въпросните 15 гола в италианския шампионат поставят португалеца на полпозишън в битката при голмайсторите. Откакто Кристиано премина в отбора на старата госпожа през 2018-та година, той се приспособи към италианското калчо почти мигновено.

Още в дебютния си сезон с черно-бялата фланелка, португалеца записа много добро постижение от 21 попадения в 31 срещи в Серия А. Във втория си сезон при бианконерите обаче той показа още по-добра игра, като родения на остров Мадейра стрелец приключи кампанията с 31 гола в 33 мача, като единствената причина той да не стане голмайстор №1 е феноменалния сезон, който направи нападателя на Лацио Чиро Имобиле.

И въпреки, че Кристиано вече прехвърли 35-годишна възраст, което е много за един футболист, той продължава да е водещ фактор при топ реализаторите на италианския шампионат. Съответно, ако погледнем конкретните футболни залагания за голмайстор на Серия А през сезон 2020/2021 ще видим, че след 17 изиграни кръга именно Роналдо е с най-големи шансове да се поздрави с това страхотно постижение.

Коефициента на португалеца е оценен на 1.57, докато коефициентите на неговите основни конкуренти Ромелу Лукаку и Чиро Имобиле са съответно 6.00 и 8.00, което ясно показва превъзходството на Кристиано.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Всъщност, португалския голаджия на Юве за пореден сезон показва, че напредваща му възраст за футболните разбирания изобщо не важи за него. Въпреки донякъде не толкова убедителното представяне на Ювентус този сезон под ръководството на Андреа Пирло, Роналдо продължава да играе на най-високо ниво и даже показва по-добри реализаторски умения отколкото през изминалите два сезона.

След само 13 изиграни мача Кристиано е вкарал цели 15 гола в калчото, като прибавяйки 4-те му попадение в 4 мача в Шампионска Лига прави общо 19 гола в 17 мача до момента. Интересно е да се отбележи, че португалската голова машина постигна още нещо изключително значимо през този сезон, като той подобри рекорда на Пеле за най-много отбелязани гола в професионалната кариера на един футболист. Това стана в мач срещу Удинезе, в който Кристиано вкара 2 попадения и по-този начин достигна кота от 758 попадения, с което изпревари Пеле във вечната ранглиста по този показател.

С този невероятен рекорд португалеца засвидетелства своето място сред най-големите имена в света на футбола. Но освен всичко това, наистина изглежда напълно логично Роналдо да стане голмайстор на Серия А през настоящата кампания, като основните показатели и коефициенти към момента показват, че именно португалеца е фаворит номер 1 за този приз.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano)

#Кристиано Роналдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »