БЧК пусна безплатно приложение за оказване на първ апомощ, работи и без интернет

БЧК пусна безплатно приложение за оказване на първ апомощ, работи и без интернет
A A+ A++ A

Ново безплатно приложение за оказване на първа помощ в критични ситуации пусна Български червен кръст. Приложението е достъпно в Google Play с името „БЧК Първа Помощ“ и може да се използва от потребители на мобилни телефони с Android.

От БЧК посочват, че приложението може да бъде изключително полезно в различни животозастрашаващи ситуации и особено в настоящия момент, когато сме социално изолирани заради пандемията.

Приложението може да се използва и в зони без Интернет.

След изтеглянето му, клиповете с насоки за оказване на първа помощ са достъпни за гледане още със стартирането, дори без налична интернет връзка.

Заложени са 15 критични ситуации, в които нагледно са представени лесните стъпки за справяне с тях. Те са свързани с алергии, клинична смърт, задавяне, изгаряне, инсулт или инфаркт.

Потребителите на приложението ще могат да оказват спешна помощ при нараняване на главата, рани, травми на гръбнака, травми на кости или стави, при хипогликемия и шок.

Налична е и информация за това как да се премести пострадал човек, как да се спре кръвотечение и как да се действа, когато има човек в безсъзнание.

#БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай