Съветник на президента: Във властта има мутри, но Радев не ги е назовал поименно

Съветник на президента: Във властта има мутри, но Радев не ги е назовал поименно
A A+ A++ A

Решението е на Радев дали ще се кандидатира за президент. Това може да каже действащият държавен глава. Може само да гадаем. Това обяви в студиото на Би Ти Ви Димитър Стоянов, съветник на Румен Радев.

По думите му инсинуация е, че Румен Радев подготвя нова политическа формация и изтъкна, че той е президент на всички българи. 

Водещата го репликира, като му припомни, че именно президентът е призовал по време на протестите „мутри вън“, а Стоянов обясни, че във властта има мутри, но Радев не е посочил кои са мутрите.

"Нека не говорим за война между институциите. Но не може да се иска президентът да бъде обединител на две ценностни системи", категоричен бе Стоянов.

Той коментира и консултациите на президента във връзка с предстоящите парламентарни избори. По неговите думи изпълнителната и законодателната власт не са готови за изборите. Затова трябва да се направят промени в Изборния кодекс, ЦИК да регламентира как ще работят машините и как ще се осъществи изборният процес. В тази посока са били и предложенията на президента, но ГЕРБ вече обявиха, че няма да внесат нито едно от тези предложения. Изпълнителната власт прехвърли отговорността за тези избори на ЦИК, посочи дясната ръка на Радев.

Стоянов изтъкна още, че няма здравен протокол, няма още и машини. Не е ясно как ще гласуват българите в чужбина. Има страни, в които може да бъде наложен пълен локдаун. Затова президентът предложил, но идеята е на българите в чужбина, гласуване по пощата. При всички тези ситуации нормално е да създава недоверие и към машинния вот, и към легитимността и честността на вота. 

"В пандемия сме от март месец, какво направи изпълнителната и законодателна власт, за да осигури правото на вот на българите зад граница, какви условия ще създаде да гласуват карантинираните. Прехвърлиха всички отговорности на ЦИК. Кой вкара държавата в този абсурд", попита Димитър Стоянов.

#Румен Радев #Димитър Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »