Байдън с план срещу коронавируса за 1.9 млрд. долара

Байдън с план срещу коронавируса за 1.9 млрд. долара
БГНЕС
A A+ A++ A

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън предлага пакет от мерки на стойност 1,9 трилиона долара за овладяване на пандемията от коронавирус и стабилизиране на икономиката, предаде БНР.

Те включват ускоряване на кампанията по ваксиниране на населението и финансова помощ за граждани, щати, местни власти и бизнеси, пострадали в икономическите последици от здравната криза.

В речта, с която обяви спасителния план, Байдън заяви, че "трябва да се действа веднага":

„Ще посрещнем предизвикателството на пандемията и ще осигурим директна финансова помощ, за тези американци, които най-много се нуждаят от нея.

Трябва да помогнем на милиони , които не по своя вина са загубили достойнството и уважението, свързани с работното място и заплатата.

Приоритет е ефективната борба с двете кризи - едната, предизвикана от пандемията, а другата - от потъващата икономика“, заяви Джо Байдън.

Той констатира, че около 18 милиона американци сега се принудени да живеят с помощи за безработни , а към 400 000 предприятия от малкия бизнес са фалирали.

Цел на бъдещия президент е до стотния ден от встъпването му в длъжност да бъдат направени 100 милиона Covid ваксинации и да се работи и за отваряне на повечето училища до началото на пролетта.



#САЩ #Джо Байдън #план #икономика #мерки #коронавирус #ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »