Радев реши кога ще са изборите и поиска гласуване по пощата (ВИДЕО)

Радев реши кога ще са изборите и поиска гласуване по пощата (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Обръщам се към вас в ден, в който последиците от наводненията не са отминали, а хиляди хора очакват подкрепа. Във време, в което институциите се сриват, изборите намират съдбовно значение. За първи път ще проведем изборите в условия на пандемия и масивен машинен вот. Това коментира президентът Румен Радев в обръщение към народа.

По думите му никой от отговорните институции не предприе адекватни законови и организационни мерки за подготовка на избори в тези условия за гарантиране на прозрачност и повишаване на избирателната активност.

"Предоставянето от страна на държавата на лични предпазни средства  . Открои се необходимостта от промени в изборния кодекс, които не бива да се изчерпват само до правото на глас. Очаквам законодателят да разгледа въпроса за гласуването по пощата на българите в чужбина. Видеонаблюдение в изборните секции и излъчване процеса на отброяване на бюлетините. Също и справедлив достъп на медиите до информация. Както и премахване на ръчното броене на бюлетините", допълни той.

4 април е датата на изборите. Това стана ясно по време на извънредно обръщение на държавния глава Румен Радев. Той поясни, че е подписал указ, според който датата ще бъде седмица след първия възможен ден за провеждането на вота. 

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"