В ЦИК още не са пристигнали всички протоколи

В ЦИК още не са пристигнали всички протоколи
Чували с бюлетини в ОИК – Русе. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Централната избирателна комисия (ЦИК) все още не са постъпили всички протоколи от общинските избирателни комисии (ОИК) и затова няма данни за окончателните резултати от президентските и местните избори на 23 октомври.

ЦИК обработва денонощно постъпващите протоколи, но все още голяма част от големите градове не са предали своите, включително и ОИК в София, заяви говорителят на ЦИК Ралица Негенцова, цитирана от БНР.

„Нека не забравяме, че се обработват данни както от изборите за президент и вицепрезидент, така и в местните избори за кметове на общини, кметове на кметства и за общински съветници“, каза още тя.

Негенцова добави, че е възможно всички протоколи да бъдат приети в ЦИК късно през нощта и тогава да бъде обявено с решение на комисията провеждането на балотаж в неделя.

„Тогава няма да има големи промени в забранителните списъци за местния вот“, уточни тя.

За втория кръг от изборите в избирателните списъци се дописват единствено лицата, които са навършили 18 години в седмицата между двата тура, и евентуално се заличават тези, които са починали, поставени под запрещение за същия период от време или изтърпяват наказание „лишаване от свобода“.

#президентски избори #местни избори #избори 2011 #Общинска избирателна комисия (ОИК) #ОИК #балотаж #избирателни списъци #изборен ден #Централна избирателна комисия #ЦИК #Ралица Негенцова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »