Христо Терзийски: 286 около наводненията са обработени, няма опасни язовири

Христо Терзийски: 286 около наводненията са обработени, няма опасни язовири
A A+ A++ A

Вследствие на усложнената метеорологична обстановка през последните дни нивата на реките се повишиха, което наложи извършването на дейности по контролиране и изпускане на част от язовирите. Това информира вътрешният министър Христо Терзийски в парламента, където депутатите изслушват четирима министри във връзка с наводненията у нас през последните дни.

„Падналите значителни количества валежи, както и бързото снеготопене значително усложни оперативната обстановка в областите София, София-област, Перник, Бургас, Смолян, Благоевград, Монтана, Враца и Кюстендил. Снеговалежите в Северозападна България и част от Централна и Южна България предизвика временното и пълно затваряне на пътища и проходи“, каза още Терзийски.

“В резултат на възникналите наводнения са засегнати множество инфраструктурни обекти, обществени и жилищни сгради, дворове и земеделски земи. Създадена е организация за денонощно наблюдение на нивата на язовирите и реките. Към момента няма язовири, които чрез контролирано изпускане, да застрашават живота и имуществото на хората”, информира още вътрешният министър.

Министър Терзийски допълни още, че до момента са отработени 268 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка. Въведени са плановете за защита от бедствия, наводнения и снеговалеж. Няма загинали хора.

#наводнения #Христо Терзийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »