Как да направите известните хрупкави печени картофи, които дори Кайли Дженър харесва (ВИДЕО)

Как да направите известните хрупкави печени картофи, които дори Кайли Дженър харесва (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Рецептата за печени картофи на студент от колежа се превърна в сензация в социалните медии , събрала близо 20 милиона гледания и дори получила харесване от Кайли Дженър . 

Джереми Шек, който управлява @scheckeats , стои зад най-известните картофи в TikTok. 

Рецептата на Джереми Шек е вдъхновена от класическите английски печени картофи на Емили Блънт 

Звездата от „Мери Попинс“ демонстрира как да направи ястието си с Ина Гартен по време на епизод от 2018 г. на „Боса контеса“. 

Гартен сподели рецептата на Блънт през май, през първите месеци на пандемията и стана толкова популярна, че уебсайтът й се срина . Ястието е представено и в новата готварска книга на Garten "Modern Comfort Food". 

"Варенето на картофи преди печенето им е класическа британска техника, която съществува от стотици години", каза той. "Комбинирах това с подправките и вкусовете, които майка ми обикновено използваше в печените си картофи ги прави точно по вкуса ми"

За тази рецепта Scheck не препоръчва да белите картофите си. 

„Повечето британски рецепти за “обелват картофите“, каза Шек. "Случва ми се да мисля, че хрупкавата кожа е най-добрата част и мразя беленето на картофи, така че просто ги оставям така." 

След като нарежете картофите си с желания размер, хвърлете ги в тенджера със студена вода с обилно количество сол. 

Джеръми Шек
Scheck препоръчва варенето на вашите картофи с обилно количество сол. 
Scheckeats / TikTok

„Всъщност няма да изядете цялата тази сол“, обяснява Шек в своя клип. "Но трябва водата да е супер солена, за да я поемат картофите и да получат вкуса." 

Варете картофите си от 10 до 15 минути, докато не станат готови. 

След това отцедете картофите си и ги натиснете с лъжица. Това увеличава повърхността, което ще помогне на вашите картофи да станат по-хрупкави във фурната. 

Джеръми Шек
Scheckeats / TikTok

Прехвърлете картофите си в тиган и ги залейте със зехтин или авокадо масло. И ако случайно имате патешка мазнина, Шек казва, че това е още по-добре. 

Също препоръчва да се добавят много билки и подправки. Като пресен розмарин, сол, червен пипер, чесън на прах, черен пипер и малко лют червен пипер. 

Джеръми Шек
Scheckeats / TikTok

След като всичко е леко и равномерно покрито с маслото и подправките, хвърлете картофите си в предварително загрята фурна на 450 градуса по Фаренхайт и ги печете 15 до 25 минути. Когато изглеждат готови на 90%, изключете фурната и ги оставете там още 10 минути. 

Шек каза, че това е специалният трик на майка му, за да направи картофите още по-вкусни. 

„Случайно открихме, че това е чудесен начин да ги направим допълнително хрупкави, защото майка ми ги приготвя предварително и след това ги оставя във фурната, за да не им е студено“. 

Печените картофи на Шек за пръв път привлякоха вниманието на Кайли Дженър през юни

Дженър харесала клипа в TikTok на Scheck.

Джеръми Шек
Кайли Дженър хареса видеото на TikTok на Scheck още през юни. 
Scheckeats / TikTok

„Изведнъж получих стотици коментари, които казваха„ КАЙЛИ ХАРЕСА ТОВА “. "Определено беше готино"

Шек започва да се отнася сериозно към готвенето преди пет години.

Джеръми Шек
Джеръми Шек

„Исках да бъда добър в това и да съм информиран, вместо просто да има пасивен интерес“, добави той. „Намерих работа в местна пекарна, прочетох десетки готварски книги от корица до корица и прекарах стотици часове в гледане на видеоклипове за готвене в YouTube и пресъздаване на рецептите у дома“. 

Scheck пусна своя TikTok през март, когато пандемията удари и той трябвало да се изнесе от общежитието си в университета Корнел, където е специализирал испански и италиански, и да се върне у дома. 

„Започнах просто да снимам нещата, които готвих“, каза той.

#рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »