Тумба от 70 роми в Мездра щурмуваха и потрошиха къщата, където при инцидент загина 8-годишният Тома

Тумба от 70 роми в Мездра щурмуваха и потрошиха къщата, където при инцидент загина 8-годишният Тома
A A+ A++ A

70 души са се опитали да проникнат в къщата, в която преди дни, при нелеп инцидент, загина 8-годишно дете, внуче на бившия депутат Тома Томов. 

По неофициална информация тумбата роми са нападнали дома на заподозрения за инцидента в железничарския град. Недоволните са потрошили са всички прозорци и след това са изпочупили и обърнали лек автомобил и джип, които са собственост на фамилията.  По това време съпругата на задържания е била при него на свиждане, а в къщата са били двете й деца с жена, която се е грижела за тях. 

Веднага след случката е била поставена денонощна охрана и е странно защо патрулката не е била там по време на нападението.  Под тревога е вдигнат целият наличен състав на районното управление в Мездра, като сериозно подкрепление е пристигнало и от Враца. В момента целия район е блокиран и не се допускат външни лица.

Нападението се случва часове, след като главният прокурор Иван Гешев заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха прокуратурата в Мездра без знанието на пострадалите и на медиите.

8-годишното дете беше открито мъртво пред къщата в петък. Органите на реда работят по две версии. Първата е за смърт заради неправилно съхранение и боравене с огнестрелно оръжие. Втората версия е, че момчето е убито от пиратка. По случая бе задържан бащата на друго дете, с което жертвата играла по-рано през деня.

#роми #Мездра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »