Отново прелели реки и язовир, частично бедствено положение в селище в Бургаско

Отново прелели реки и язовир, частично бедствено положение в селище в Бургаско
МВР
A A+ A++ A

В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също до евакуация на хора. Един язовир и реките Маринка, Отманлийска и Изворска преляха, съобщава БНТ. Това наложи евакуация на хората от вилно селище Черниците. Обявено е и частично бедствено положение на територията на село Равадиново.

Дъждът в момента е спрял.

Има наводнени къщи в ниската част на селището, материални щети по инфраструктурата, по дворове и имущества на живущите.

"Дали спахме, само ние си знаем, малкото хора, които останахме тук. Повечето се евакуираха, благодарение на общината, която реагира по-най-бързия начин. Предупредиха се жителите, помогна се на по-възрастните, които да излязат, да не стане нещо по-сериозно", обясни пред БНТ Атанас Стоев.

Все още има над 10 общини без електричество след поройните валежи от последните дни. Въпреки, че времето се успокоява, по данни на МОСВ и днес се очаква значително повишение на речните нива в Югоизточна България. Нивата на реките Места и Струма също остават високи. Язовир “Студена” продължава да се изпуска.

Високите води на Струма и Места нанесоха много щети. В Хаджидимово има и около 15 наводнени къщи. Заради придошлите води на Струма край Благоевград евакуираха семейства.


#Бургаско #реки #язовир #преливане #наводнение #Селище #частично бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »