Стартира данъчната кампания - плащаш сега и ползваш отстъпки

Стартира данъчната кампания - плащаш сега и ползваш отстъпки
A A+ A++ A

Днес се открива данъчната кампания за доходите на физическите лица, получени през 2020 година, припомнят от Националната агенция за приходите.

Декларирането и плащането на данъците за доходите, получени през миналата година може да се извърши по електронен път – чрез персонален идентификационен код или електронен подпис, или на хартия – било по пощата, било физически в офис на приходната агенция.

От 1-и март ще можем да видим предварително попълнената си данъчна декларация чрез персоналния си код, а само през март да използваме 5% отстъпка от данъка за довнасяне.

Родителите имат право на облекчения – 200 лева по-ниска данъчна основа или 20 лева по-нисък данък при едно дете, 40 лева – при две и 60 лева – при три.

Въпреки че в края на миналата година депутатите одобриха промени, с които облекченията са в пъти по-големи, те могат да бъдат приложени за доходите през 2021-ва година.

От днес вече са достъпни и електронните услуги на НАП, която в края на миналата година предупреди, че заради годишното приключване и интеграцията на информационните системи до 10- януари няма да са възможни плащания през виртуален ПОС терминал или физически – в офис на агенцията. Под специфичен режим временно само за този период бе и възстановяването на здравните права.

За първи път декларирането на корпоративните данъци става от 1-и март до 30-и юни, а не от началото на годината. 

#данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »