Костадин Ангелов реагира след сигнал на Цветан Цветанов за незаконни ваксинации

Костадин Ангелов реагира след сигнал на Цветан Цветанов за незаконни ваксинации
A A+ A++ A
След сигнал, подаден от ПП "Републиканци за България" здравният министър публикува коментар във фейсбук, според който е започнала проверка за истинността на твърденията. В социалната мрежа министърът посочва, че до 24 часа ще стане ясно дали има действителни нарушения и ако това е така, ще бъде наложена санкция на нарушителите.
 
Ето какво посочи още Ангелов:
 
Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, разпоредих незабавна проверка. Тя започна още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона. Проверката ще приключи до 24 часа.
Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.
 
Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксинирине на българските граждани.
 
В този смисъл, всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел, са не само неморални, а в определени случаи и незаконни.

#Костадин Ангелов #ваксиниране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"