Евродепутати обсъждат за втори път политическата ситуация у нас

Евродепутати обсъждат за втори път политическата ситуация у нас
ВМРО
A A+ A++ A

Мониторинговата група за демокрацията, правовата държава и основните права към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент ще обсъди за втори път ситуацията в България. Заседанието на подкомисията ще е виртуално, предаде БНР.

След като първоначално вчера бе обявено, че на заседанието ще бъде изслушана министърът на правосъдието Десислава Ахладова, впоследствие се разбра, че вместо нея ще говори заместникът ѝ Евгени Стоянов. Отпада и участието на омбудсмана Диана Ковачева.

Ще участват още заместник-главните прокурори от Върховната касационна прокуратура Даниела Машева и Красимира Филипова, както и представители на Европейската и Венецианската комисия. Вицепремиерът, отговарящ за правосъдната реформа Екатерина Захариева, която присъства на изслушването през август, сега няма да участва в заседанието. То ще се проведе при закрити врата.

Очакваше се заседанието да се състои в средата на декември, но бе отложено по технически причини. Тогава евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева съобщи, че групата не е доволна от отговорите, получени на допълнителните писмени въпроси от българските власти, които им изпрати след изслушването им през август.





#Европейски парламент #мониторинг #демокрация #изслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »