Зукърбърг: Блокираме фейсбука на Тръмп

Зукърбърг: Блокираме фейсбука на Тръмп
Facebook
A A+ A++ A

Главният изпълнителен директор на "Фейсбук" (Facebook) Марк Зъкърбърг обяви в четвъртък, че компанията ще блокира акаунта на президента Доналд Тръмп "за неопределено време и поне за следващите две седмици, докато завърши мирният преход по предаване на властта", поради ролята на действащия президент в подбуждането на вчерашните бунтове във Вашингтон.

"Шокиращите събития от последните 24 часа ясно показват, че президентът Доналд Тръмп възнамерява да използва оставащото си време на поста, за да подкопае мирния и законен преход на властта към избрания за негов наследник Джо Байдън", се казва в изявление на Марк Зъкърбърг, цитирано от БНР.

"Смятаме, че рисковете да позволим на президента да продължи да използва нашата услуга през този период са просто прекалено големи. Затова разширяваме блокирането на неговите акаунти в Facebook и Instagram за неопределено време и поне за следващите две седмици до завършване на мирният преход по предаване на властта", заключи ръководителят на "Фейсбук".#Facebook #Доналд Тръмп #акаунт #блокиране #Марк Зукърбърг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай