Уникум на тераса насред Бургас: Младо семейство оцеля по чудо след обстрел с ловна пушка

Уникум на тераса насред Бургас: Младо семейство оцеля по чудо след обстрел с ловна пушка
A A+ A++ A

Семейство от Бургас оцеля след обстрел по него с ловна пушка. Драмата се разиграла в първите минути на Нова година. Като по чудо Диана Станчева, която държала в ръце едногодишната си дъщеря, почувствала, че трябва веднага да се прибира в стаята. Това ги спасило. 

„Бяхме с мъжа ми и с едногодишното ни дете точно в 24 часа на терасата. Някакво усещане обаче имах и това ни накара да се приберем веднага. Явно е било за добро, защото секунди след това чухме ужасен трясък. На терасата всичко беше в стъкла. Видяхме продупчения таван и позвънихме веднага на тел. 112“, каза пред Нова телевизия Диана Станчева.

„Полицаите пристигнаха веднага и намериха на другия ъгъл на терасата куршум. Казаха ни, че е от ловно оръжие. Той е 12-ти калибър, с какъвто може да се убие глиган. Оставиха ни го и на другия ден подадохме жалба“, добави тя.

„Образувана е преписка, като към момента е назначена експертиза за установяване на калибъра на оръжието, с което е извършено прострелването по терасата. Установена е и самоличността на всички ловци, които живеят в близост. Ще бъдат иззети техните огнестрелни оръжия, за да се установи с кое от тях е стреляно“, каза пък говорителят на ОД на МВР Бургас Цветелина Рандева.

„Много сме притеснени, защото в собствения ни дом, можеше да се случи най-лошото. Нещо ни е спасило и ни е накарало да влезем в стаята. Разминахме се на косъм“, сподели Диана Станчева. 

„Цяла вечер малката ни дъщеря плака. Не спали в Новогодишната нощ. Изключително е стресирано детето от тази ситуация“, добави тя. 

„Полицаите ни обясниха, че това е куршум, който прави голяма дупка, ако влезе в човешко тяло и го разкъсва на две“, уточни младата жена. 

Недопустимо е оръжие в центъра на града в гъсто населен район, каза още тя. 

#Бургас #ловна пушка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »