Цветанов: За мен кръводаряването е личен акт

Цветанов: За мен кръводаряването е личен акт
Редно е всеки да дари кръв, за да помогне за спасяването на човешки живот или за извършването на планова операция, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Редно е всеки да дари кръв, за да помогне за спасяването на човешки живот или за извършването на планова операция, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той беше първият кръводарител в пункта, разкрит в Министерството на здравеопазването като част от спешната кампания заради появил се недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и 0 в лечебни заведения в София и в Западна България.

„Кръводаряването за мен е личен акт. Разбрах за тази акция снощи, от късните новини“, каза Цветан Цветанов, след като дари 450 мл кръв.

„След като погледнах по новините всичко това, което беше като призив към българските граждани, се обадих на министър Десислава Атанасова и казах: каква е възможността да даря кръв“, разказа вътрешният министър.

Той благодари на медиите за това, че са го информирали за кампанията.

Цветан Цветанов сподели, че дарява кръв за 7-и път, три от които в казармата, където войниците били особено активни, защото им се полагали по 5 дни отпуск. Веднъж вицепремиерът дарил кръв за баща си заради операция.

Той отбеляза, че кръводаряването е полезно за всеки организъм, тъй като след като се възстанови кръвта, имунната система става по-силна.

Министър Делян Добрев също се включи в инициативата и дарява кръв в пункта в Министерството на здравеопазването.

#Цветан Цветанов #кръводаряване #кръв #имунна система #Министерство на здравеопазването #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"