Европейци масово нарушаваха мерките с нелегални купони за Нова година

Европейци масово нарушаваха мерките с нелегални купони за Нова година
Pixabay
A A+ A++ A

В Европа строгите мерки по празниците не спряха някои да извършат драстични нарушения. Френската полиция например разкри нелегално парти, на което присъствали повече от 2500 души от цял свят, предаде БНТ.

Днес в Испания униформени изведоха от изоставен склад стотици хора, които вече втори ден били отдадени на денонощно парти. Идеята била да продължат поне до понеделник.

Рейв парти във френския град Бретан събра 2500 посетители. Незаконният купон започнал в четвъртък и трябвало да продължи до вторник. Организацията била перфектна - в изоставения склад, превърнат в дискотека, имало два камиона с техника за озвучаване, барове, сервитьори и дори щандове за храна. Дошли посетители както от Франция, така и от Белгия, Великобритания и Холандия.

Макар и над 100 000 полицаи и жандармеристи да бдяха в новогодишната нощ за нарушители, незаконното парти продължило близо 3 денонощия преди някой да разбере за него. Когато в ранните часове на днешния ден полицията опитала да щурмува партито, част от хората проявили агресия, хвърляли камъни и бутилки и подпалили една кола.

"Арестувахме повече от 800 души. Нарушени са както вечерният час, така и забраната за масови събирания. Никой не е носел маска, открихме и наркотици", разказва Еманюел Бертие, префект на Ил е Вилан, заяви.

Зажаднели за забавления се оказаха и няколкостотин испанци, които също се събраха на парти в изоставен склад, но в предградията на Барселона. Повече от 2 дни незаконното събиране продължавало без прекъсване, докато хора в съседство не подали сигнал в полицията заради силната музика.

Незаконни партита, макар и не толкова мащабни, имаше и във Великобритания. 220 души са глобени, а 4 - арестувани заради участие в струпвания в центъра на Лондон. Британските власти предупреждават, че новият пик на заразата на Острова, поставя здравната система на ръба, а очакваното завръщане на учениците в клас от понеделник, отново се отлага.

#Европа #Нова година #мерки #нарушения #партита #купони #полиция #арести #глоби #наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »