2021 - годината на белия метален Вол. Ето какво да правим, за да имаме късмет

2021 - годината на белия метален Вол. Ето какво да правим, за да имаме късмет
A A+ A++ A

Волът е вторият от всички зодиакални животни. Според един мит, Нефритеният император казал, че редът на зодиака ще бъде решен според реда, по който те пристигат в неговата група. Волът щял да пристигне първи, но Плъх подмамил Вола да го подкара. Тогава, точно когато пристигнали, Плъхът скочил надолу и се приземил пред Окс. Така Волът стана второто животно.

Воловете са трудолюбиви интелигентни и надеждни, но никога не изискващи похвала.

В китайската култура Волът е ценено животно. Поради ролята му в земеделието, на него се приписват положителни характеристики, като трудолюбивост и честност.

След мишата 2020 г., в която всеки от нас бе подложен на поне едно лично изпитание, а всички ние вкупом трябваше да се изправим срещу коронакризата, с основание мечтаем за нещо по-добро. Ще ни го донесе ли новата 2021 г., която според китайския хороскоп е под знака на Белия метален вол? Волът в китайския хороскоп символизира увереност, търпеливост и сила. В годината на Вола перипетии няма да липсват, но тя ще бъде изпълнена с много надежда, късмет и просперитет.

Последните години на Вола

ГОДИНАНЕБЕСНО СТЪБЛОЗЕМЕН КЛОНЗОДИЯЕЛЕМЕНТИН И ЯН
1925 г. chǒu Вол дърво Ин
1937 г. дин chǒu Вол Пожар Ин
1949 г. chǒu Вол Земята Ин
1961 г. xīn chǒu Вол Метал Ин
1973 г. guǐ chǒu Вол Вода Ин
1985 г. chǒu Вол дърво Ин
1997 г. дин chǒu Вол Пожар Ин
2009 г. chǒu Вол Земята Ин
2021 xīn chǒu Вол Метал Ин

Личност и характеристики

Воловете са честни и искрени. Те са ниски и никога не търсят похвала или да бъдат в центъра на вниманието. Това често крие таланта им, но те ще печелят признание с упоритата си работа.

Те вярват, че всеки трябва да прави това, което се иска от него.  Рядко губейки нервите си, те мислят логично и стават велики лидери.

Елементи и съдба

ЕЛЕМЕНТГОДИНАБОГАТСТВО
Метал 1961, 2021 Тези волове рано се сблъскват с препятствия, въпреки че няма финансови притеснения. Приятелите и семейството не са от голяма помощ, но те ще могат да се насладят на комфортна пенсия.
Вода 1973, 2033 Тези Волове имат комфортен ранен живот и са уважавани през целия им живот. Те ще имат любящо семейство, но се препоръчва да се женят късно.
дърво 1925, 1985 Тези Волове са много талантливи. В началото имат някои трудности, но всичко се изглажда.
Пожар 1937, 1997 Тези Волове са приятелски настроени и социални. Няма финансови грижи през целия им живот.
Земята 1949 г., 2009 г. Тези Волове са подробни и им харесва да бъдат лидери. Те обикновено печелят много пари, но изглежда не могат да ги задържат. Те обаче са в състояние да забавят и да се насладят на по-късните си години.

Мъжете, родени през годината на Воловете, са надеждни и верни. Те влагат цялото си сърце във всичко, което правят. Те изпитват голяма отговорност и към семейството си. Въпреки това, поради тяхната увереност (почти арогантност), те не позволяват на никого да се противи на техните правила.

Жените, родени през годината на Вола, са спокойни и нежни. Те никога няма да се предадат на съдбата и рядко мислят да изберат алтернатива. Това несъмнено води до живот на борбите. Но независимо от всичко, те ще вървят по пътя, който са избрали до края. Въпреки този инат, те мислят и реагират бързо.

Китайците вярват, че цветовете резонират с определени честоти, които имат различна сила и афинитет от година на година. Различните домове имат различен цветен афинитет и различните личности вибрират по-добре с определени цветове през различните години.

Този динамичен аспект на използването на цветове за осигуряване на късмет е едно увлекателно проучване само по себе си, но за целите на създаването на късмет е необходимо основно познаване на афинитета на цветовете, плюс техния резонанс в Годината на металния вол 2021.

В китайската метафизика има пет основни цвята, които представляват петте елемента на Земята, Метал, Вода, Дърво и Огън и осемте посоки - Север, Североизток, Северозапад, Юг, Югоизток, Югозапад, Изток и Запад.

В зависимост от посоката на вашия дом, различните цветове носят различни ефекти върху късмета ви. По същия начин, в зависимост от това под какъв знак на животното сте родени, различните цветове ще имат различни ефекти върху вас през различните години.

Трябва да разгледаме годишната диаграма на раждането на годината, за да определим какво представлява всеки от елементите и какви са щастливите цветове на годината. Според рождената карта това е година, която е относително добре балансирана по отношение на 5-те елемента.

ЧЕРВЕНОТО носи БОГАТСТВО
За 2021 г. червеният цвят е голям късмет, тъй като представлява увеличени доходи и голямо богатство. Това е година, в която Огънят се появява само като скрит елемент. Обърнете внимание, че червеното е цветът, свързан с планетата MARS, а през 2021 г. това е цветът, който представлява късмета на БОГАТСТВОТО.

Въпреки че червеният цвят е общопризнат за важен и благоприятен цвят, важно е да не се прекалява с него. По този начин, докато носенето на червено наистина е много късмет, боядисването на цялата къща в червено е съвсем друг въпрос. Когато енергията на огъня стане прекомерна, тя може да стане разрушителна. Точно както през 2021 г., когато поставите червен килим близо до входа на дома си, неговите енергии привличат енергии, носещи богатство във вашия дом, но когато боядисвате цялата си къща в червено, нейното значение и ефекти се променят до нездравословно търсене на пари, което може да доведе до финансови загуби.

Червеното винаги е предпочитано за въвеждането на китайската Нова година, за сватби и за честване на щастливи събития като празнуване на първия месец на новородено бебе и рождени дни. По време на такива събития ян чи на червения цвят се активира, привличайки късмет!

Червеното също е любимият цвят на храмовете и ресторантите, тъй като се смята, че е най-мощният цвят за привличане на клиенти. Отново не бива да се прекалява с използването на червено дори на тези обществени места.

ЖЪЛТОТО носи ПРИЗНАВАНЕ 
През 2021 г. жълтият цвят представлява признание, мощ и ранг. Това е цветът на Земята, който символизира стабилността и търпението, като го прави обоснован и реалистичен. Тъй като тази година Земята е в излишък, твърде много от този цвят ще доведе до прекомерно притеснение и самоиндуциран стрес, особено относно източника на доходи и поминък.

Жълтото винаги е било благороден и висок клас цвят, свързан с мандарините в двора. Китайците винаги са почитали този цвят, свързвайки го с Имперската власт, като жълтото е цветът на Небесния Син. Жълтото също е цветът на императора. Това е и цветът на Жълтата река, която носи така необходимата животворна вода на полетата с ориз и зърно, а също така е цветът на самата велика нация Китай.

БЯЛОТО носи РЕСУРСИ
Бялото е цветът, свързан с елемента Метал, който през 2021 г. е елементът, който представлява ресурси, подкрепа и авторитет. Другите цветове, свързани с металния елемент, са сребристо сиво и златно. И двата метални цвята също представляват пари, така че те винаги се считат за благоприятни. Металната планета е Венера.

ЗЕЛЕНОТО носи КРЕАТИВЕН ТАЛАНТ 
През 2021 г. зеленият цвят е доста благоприятен, тъй като зеленият цвят представлява интелигентност и креативност. Зеленото също е един от благоприятните цветове на годината. Имайте предвид, че зеленият цвят представлява сезона на пролетта и той означава стабилен и здравословен растеж чи или живо дърво. Това е много важно, тъй като 2021 г. започва след LAP CHUN, първия ден на пролетта.

Зеленото представлява елемента на дървото и ако не се чувствате добре, седенето до прозорец с изглед към зелените полета ще ви направи по-спокойни; няма нищо по-терапевтично от това.

Първото правило за 2021 г. е, че трябва да поставите червен килим на прага си, за да въведете късмет и богатството. Уверете се, че сте закачили и 3 китайски монети и камбани на дръжката на входната врата, за да привлечете допълнително късмета.

Ако вашият дом или основна врата се отварят на юг, ще бъде много полезно за вас да нарисувате тази зона в бяло или да въведете елементите на метала, тъй като по този начин ще подобрите победата и успеха.

Ако вашият дом или основната врата са обърнати на югозапад, тогава трябва да избягвате да имате каквито и да било растения или цветове, които представляват дърво - например зеления цвят. Вместо това трябва да поставите нещо червено, като например благоприятни постелки за пода

Ако главната ви врата е обърната на Запад, трябва да имате червен килим на главния си вход и щастливите цветове тук ще бъдат червени или жълти - цветове, които представляват огън и земни елементи.

Ако основната ви врата или дом са обърнати на север, тогава трябва да избягвате цветове, които представляват земния елемент като жълтото. Вместо това трябва да въведете цветове, които представляват вода или дърво - синьо и зелено, за да отслабят енергията, причиняваща болести.

Ако вашият дом или основна врата са обърнати на североизток, тогава енергията на огъня е това, от което се нуждаете, за да подобрите късмета.

Ако вашият дом или основна врата са обърнати на изток, боядисването на тази зона в зелено или поставянето на някои живи растения тук ще бъде добре за подобряване на семейната сплотеност.

Ако вашият дом или основна врата са обърнати на югоизток, не трябва да поставяте нищо червено тук. Вместо това трябва да нарисувате тази част от дома в бял цвят

Годишен хороскоп 2021 - пред какво ще се изправите според зодията си?

Годишен лунен хороскоп за зодия Рак, Лъв и Дева

Обширен лунен хороскоп за Овен, Телец и Близнаци 2021

Китайският зодиак2021 - годината на белия метален Вол

Любовен хороскоп 2021 за зодия Овен

Любовен хороскоп 2021 за зодия Телец

Любовен хороскоп 2021 за зодия Близнаци

Любовен хороскоп 2021 за зодия Рак

Любовен хороскоп 2021 за зодия Лъв

Любовен хороскоп 2021 за зодия Дева

Любовен хороскоп 2021 за зодия Везни

Любовен хороскоп 2021 за зодия Скорпион 

Любовен хороскоп 2021 за зодия Стрелец 

Любовен хороскоп 2021 за зодия Козирог

Любовен хороскоп 2021 за зодия Водолей 

Любовен хороскоп 2021 за зодия Рак

#хороскоп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"