Раздор в семейството: Бащата на Борис Джонсън е подал документи за френски паспорт

Раздор в семейството: Бащата на Борис Джонсън е подал документи за френски паспорт
gov.uk
A A+ A++ A

Тази нощ настъпва и едно друго ново начало - това за Великобритания, вече официално извън ЕС. В 01:00 след полунощ изтича преходният период след Брекзит и страната официално напуска единния пазар. Разводът между Лондон и Брюксел стана причина един човек неочаквано да поиска френско гражданство, предаде БНТ.

4 години и половина след референдума за напускане на ЕС един тромав и болезнен развод е към края си. Час след полунощ подписаното едва вчера търговско споразумение между Лондон и Брюксел ще влезе в сила, а Островът ще стане трета страна за ЕС.

"Това не е краят, това е ново начало. Уверен съм, че ще имаме прекрасни отношения с нашите приятели и партньори от ЕС. Знам какво ще ме попитате - дали съм го прочел. Отговорът е да. Това е една отлична сделка както за страната ни, така и за нашите партньори и приятели", каза премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Несъгласен с Борис Джонсън се оказа не друг, а собственият му баща - Стенли. 80-годишният бивш евродепутат беше яростен привърженик на оставането в ЕС, макар и синът му да беше лице на кампанията за напускане.

В интервю за френско радио Стенли Джонсън съобщи, че е подал документи за френско гражданство и няма да допусне някой да му попречи да бъде европеец.

Напрежението и несигурност вече се усещат и от двете страни на Ламанша, а очакванията са в първите часове и дни на 2021-а да се стигне до километрични опашки и хаос по граничните пунктове. А вместо с празнична заря, в Лондон ще посрещнат новата година само с камбанен звън от Биг Бен, който ще оповести края на преходния период и новото начало за британците.



#Борис Джонсън #баща #документи #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"