2 милиона лева годишно съгласиха Мъри Стоилов да поведе Лудогорец към 10-ата поредна титла

2 милиона лева годишно съгласиха Мъри Стоилов да поведе Лудогорец към 10-ата поредна титла
A A+ A++ A

Летящият към рекордна в историята на родния елит 10-а поредна титла Лудогорец е готов на всичко, за да не изпусне парата. Разградчани, водени от амбицията на братя Домусчиеви, успяха да постигнат споразумение със Станимир Стоилов, който поема отбора след Нова година.

Назначението ще бъде обявено още днес или най-късно в първите дни на 2021-а. Преговорите между двете страни бяха доста дълги, но в крайна сметка те са стигнали до ръкостискане.

Станимир Стоилов ще стане най-скъпоплатеният треньор у нас – при това с разлика от сегашните наставници в елита. Според „Тема Спорт“, 53-годишният специалист ще полуава приблизително по 1 млн. евро на година.

Това е била сумата, под която Стоилов не е пожелал да падне. И в крайна сметка собствениците на „орлите“ са се съгласили да му я плащат.

Контрактът ще бъде за 2,5 или 3,5 сезона. Именно неговият срок е последното нещо, което трябва да се уточни, преди договорът да бъде подписан, а след това входиран и в деловодството на БФС.

Стоилов е искан от доста време от Лудогорец, но досега отбиваше атаките на разградчани, въпреки примамливите им оферти. Явно обаче дългото стоене в листата на безработните е накарало Мъри най-накрая да поеме шампионите.

По-рано тази година той отново бе канен на „Хювефарма Арена“ – след уволнението на Павел Върба. Тогава обаче треньорът отказа. Всъщност преди назначението на чешкия треньор в самия край на 2019 година кандидатурата на Стоилов отново бе актуална, но двете страни и тогава не се разбраха.

За последно Мъри бе селекционер на Казахстан. Той водеше представителния тим на бившата съветска република от март 2018-а до януари 2019-а. Интересното е, че там годишното му възнаграждение бе същото, което сега ще получава в Разград.

Преди да води националите на Казахстан, Стоилов направи име в страната с Астана. С този тим завоюва безпрецедентните 4 поредни шампионски титли и вкара отбора за първи път в историята на местния футбол в групите на Шампионската лига.

Освен това, с Астана специалистът два пъти игра в груповата фаза на Лига Европа и два пъти достигна до 1/16-финалите в тази надпревара.

Преди да поеме Астана Мъри Стоилов ръководеше Ботев и направи силен сезон, като през 2013 година стигна до финала за Купата, вкара отбора и в Лига Европа. Стоилов беше треньор на Левски от 2004-а до 2008-а и изведе отбора в групите на Шампионската лига. След това пое и националния отбор от януари 2009-а, до септември 2010-а.

#Станимир Стоилов #Мъри Стоилов #Лудогорец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"