БАЗ и СЗБ: Решение за удължаване работното време на ресторантите в хотели за Нова година е дискриминационно

БАЗ и СЗБ: Решение за удължаване работното време на ресторантите в хотели за Нова година е дискриминационно
Pixabay
A A+ A++ A

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричното си несъгласие с поредната дискриминация за нашия бранш! Това се посочва в позиция на двете браншови организации.

Ето каква още казват от БАЗ и СЗБ:

Тази сутрин вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви, че ще предложи работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00:30 часа. В същото време заведенията извън хотелите остават затворени, което е недопустим двоен стандарт и съсипва бизнеса на колегите ни, които разчитат на сезонния туризъм!

Припомняме, че ние подкрепихме отварянето на ресторантите в хотелите до 22:00 часа, за да има все пак къде да се хранят техните гости. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са забранени за останалата част от заведенията. Няма как да бъдем убедени, че ресторант в хотел е по-безопасен от такъв извън него. Съгласни сме с г-жа Николова, че е по-добре празненствата да се провеждат в контролиране среда, а не по стаите.

Същото твърдим отдавна. Но подчертаваме, че това важи и за събирания в частни домове на големи групи от хора без спазване на противоепидемичните мерки. И беше по-добре тържествата да се провеждат в заведения, където се направиха огромни инвестиции за осигуряване на безопасна среда. За съжаление вече е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от сектора за Нова година, защото от днешна дата до 31 декември, едно заведения няма как да се подготви и да събере резервации.

Водени от горното настояваме да не се взима решение за отваряне на ресторантите в хотелите до 00:30 часа на 31.12.2020 г., което определяме като дискриминационно за останалата част от колегите ни. Категорично отказваме да бъдем единствената изкупителна жертва и отново да понесем последствията на евентуално ново разпалване на епидемията след празниците.

#БАЗ #СЗБ #ресторанти #хотели #Нова година #дискриминация #Марияна Николова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »