Аварийни екипи тръгват из София след сигнали за щети от бурния вятър

Аварийни екипи тръгват из София след сигнали за щети от бурния вятър
Булфото
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи на аварийните екипи да извършат огледи и реагират на сигнали заради силния вятър в града, съобщават от общината, предаде Нова ТВ.

Екипите на Столичния инспекторат и почистващите фирми извършат огледи на място и предприемат действия по почистване, а служители на „Зелена система“ ще проверят парковете и градските градини.

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са на терен и реагират на сигнали. Към момента има няколко такива за паднали клони и откъртени строителни огради. През нощта екипите на Столичната пожарна са реагирали на пет сигнала за паднали клони. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

От Столичната община призовават гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси. Собствениците на рекламно-информационни елементи да проверят билбордовете и съоръженията си, а строителните фирми - огради и скелета на своите обекти. По-силен е вятърът в южните квартали.

 

#София #силен вятър #паднали клони #щети #аварийни екипи #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"