Болници искат среща със Здравната каса заради цената на лечение на пациенти с COVID-19

Болници искат среща със Здравната каса заради цената на лечение на пациенти с COVID-19
ББА
A A+ A++ A

В интервю на професор д-р Петко Салчев пред бТВ по-рано днес, става ясно, че и към момента ръководството на НЗОК няма информация колко струва лечението на един пациент с COVID инфекция. В отговор на питането и на готовността въпросът с цената на клиничната пътека да бъде обсъден отново, ако тя се окаже недостатъчна, от Българска болнична асоциация канят ръководството на Касата на разговори, в които да предоставят анализ на цената на клиничната пътека и реалните разходи и заедно да намерим решение на проблем, който вече дава отражения.

Ето какво още се казва в позицията на Българската болнична асоциация (ББА):

Цената на лечението на всеки пациент е различна, но в голяма част от случаите тя драстично надвишава цената на клиничната пътека. Разликата започва от 50% над клиничната пътека, а твърде често надхвърля 100%. Това е и причината преди седмици ББА да оповести, че това ще създаде финансови затруднения на редица болници.

Ще изпратим официално писмо до професор д-р Петко Салчев, в което заявяваме готовност да се включим в нови разговори, като предоставим на НЗОК цялата информация, с която разполагаме, както и конкретни предложения за решения.

#ББА #НЗОК #позиция #среща #НЗОК #цена #лечение #пациенти #covid-19

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"