Една от щерките на Марадона изригна след данни от аутопсията, резултатите са бомбастични

Една от щерките на Марадона изригна след данни от аутопсията, резултатите са бомбастични
A A+ A++ A
Обявиха официално резултатите от токсикологичния анализ на тялото на Диего Марадона. Всички в Аржентина са шокирани от тях, тъй като в тялото на футболната легенда не са открити никакви следи от наркотични вещества. Освен това става ясно, че Диего е имал изключително много заболявания на различни органи.
 
"Тези кучи синове, които очакваха тялото на баща ми да е пълно с наркотици, марихуана и алкохол, бяха неприятно изненадани. Да, той не беше много добре физически в последните си дни, но причините са били други. Не съм доктор, за да кажа какви. Знам само, че той беше много отпаднал. Все едно не говореше със собствения си глас, а чувах някакъв робот", обяви една от дъщерите на Марадона - Далма, в социалните мрежи.
 
Резултатите от токсикологията са потвърдили опасенията на много от близките на футболната легенда. В тялото му не са открити следи от лекарства, които да контролират сърдечните му проблеми, които в крайна сметка доведоха до смъртта му. Както е известно, световният шампион от 1986 г. получи сърдечен арест на 25 ноември.
 
Изследванията не са намерили следи от алкохол и никакви забранени медикаменти. Тестовете единствено са дали положителни резултати за психотропни вещества: венлафаксин, куетиаприн, леветирацетам и налтрексон.
 
Според информационна агенция "Телам", венлафаксинът е антидепресант за контролиране на гнева, а куетиапринът е за лечение на депресия и някои зависимости. Леветирацетамът въздейства върху централната нервна система, като причинява сънливост и забавена реакция. Последното вещество се съдържа в лекарства за борба с алкохолна зависимост.
 
Относно здравословното състояние на Диего Марадона са открити следи от редица заболявания. Сред тях са чернодробна цироза, белодробни и бъбречни проблеми, атеросклероза, хипертония, исхемична болест на сърцето и стомашни киселини.

#Диего Марадона #Марадона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай