БЛС: Агресията над медици трябва да спре

БЛС: Агресията над медици трябва да спре
A A+ A++ A

Само за два дни станахме свидетели на два случая на брутална агресия срещу медици. 67-годишен фелдшер от Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Роман беше нападнат и бит на работното си място от пациент и негов близък. Лекарка в „Спешно отделение" на Националната кардиологична болница в София понесе вчера унижението на вербалната агресия и силен шамар, който е счупил предпазните й очила.

"Нападателите са задържани. Няма обаче логично обяснение на подобно цинично, агресивно поведение, и то от пациенти, дошли за помощ. БЛС ви призовава: Оставате ни да работим спокойно! Умората е голяма, но не заслужаваме повече болка!", призоваха от съсловната огранизация. 

И допълват: Поредните случаи на агресия над медицински лица, особено в условията на извънредно положение и пандемия, е не само недопустимо, но и за пореден път прекрачващо всички граници на нормалността деяние.

БЛС припомня, че на телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

#БЛС #лекари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"