Ако боледувате от херпес, вероятно ви е генетично заложено

Ако боледувате от херпес, вероятно ви е генетично заложено
A A+ A++ A

Хората, които често боледуват от херпес на устната, вероятно имат генетично предразположение за това. За първи път е изнесена подобна теория за връзка между херпеса и генетичния код. Данните са представени в Journal of Infectious Diseases.

Херпесът представлява лезия, причинена от herpes simplex вирус тип 1, често срещан вирус. Обикновено се разполага на устната, около устата, по-рядко около и на носа, брадичката или пръстите. Отшумява средно за две седмици, като понякога може да бъде болезнен и да предизвиква дискомфорт. Обикновено появата му се свързва със стресови периоди и понижена функция на имунната система.

Ако веднъж вече сте имали херпес, няма как да предотвратите повторната му поява. Вирусът вече циркулира в тялото ви и е непредвидим моментът на следващата му изява. Лекарствата само облекчават симптомите.

За първи път е изложена и друга, освен инфекциозната теория на това заболяване. Оказва се, че някои индивиди са по-податливи на развитието му.

Herpes simplex вирус тип 1 трябва да се различава от гениталния херпес, който се причинява от Нerpes simplex вирус тип 2.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"