Сдружение на заведенията: Купоните за Нова година ще са без никакъв контрол

Сдружение на заведенията: Купоните за Нова година ще са без никакъв контрол
Pixabay
A A+ A++ A

Решението на Щаба не ни изненада. За пореден път не спазиха обещания, които бяха поели към нашия бранш. Това заяви пред БНТ Емил Коларов – председател на Сдружение на заведенията в България, по повод решението ресторантите и нощните заведения да останат затворени поне до 31 януари.

Не ни е ясно как при явно несправяне с пандемията, което го показват резултатите, мерките остават, но не се затягат. Така ще продължим дълго време, докато не се затворят обекти и места, където се събират много повече хора и струпванията са много по-големи от тези в заведенията - това са големите нехранителни магазини, всякакви коледни базари”, продължи той.

По думите му браншът е “изкупителна жертва”.

Изобщо не смятаме, че заведенията са най-големият разпространител на заразата. Това още не е доказано. Въпросът е, че отново станахме изкупителна жертва и ние така се приемаме. Това е абсолютна дискриминация към нашия бранш”, категоричен беше Коларов.

Според него хората навсякъде ще празнуват на 31-ви декември и то безконтролно и без абсолютно никакви мерки. Ясно е, че много наши колеги ще празнуват и в заведения. Видя се, че има такива, които не спазиха досега ограниченията.

Според Коларов хората ще се събират в затворени помещения, без вентилация, никой няма да спазва мерки. Изобщо Нова година ще се празнува. Не е ли по-добре да се празнува като има някакъвконтрол и влезнат средства в бюджета?, попита още Коларов.



#празнуване #Нова година #мерки #неспазване #контрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"