Love actually: 10 неща, които нямат смисъл в коледния филм

Love actually: 10 неща, които нямат смисъл в коледния филм
A A+ A++ A

Love actually е класически коледен филм , но все пак става жертва на някои от стандартните rom-com. Като такива, някои от тях всъщност нямат много смисъл. Това не означава, че филмът не е добър. Той е коледна класика с причина, тъй като феновете обичат да бъдат пометени от различните любовни истории, независимо колко неправдоподобни са те понякога.

Дори и тогава, някои от най-грубите примери за глупости и / или объркващи сюжетни линии могат да бъдат простени. Но към тях все пак трябва да се обърне внимание, макар и само за удоволствие.

10
И Така, Роуън Аткинсън беше ли Ангел, или ...?
Един от най-странните аспекти на Love actually е включването на героя на Роуън Аткинсън . Той е видян два пъти - първо, той взема забавно удължен подарък, увивайки огърлицата на Хари, а по-късно е видян как разсейва служител на летището, за да позволи на Сам да мине покрай охраната.

Изглежда, сякаш е ангел-пазител, опитвайки се да накаже Хари за прегрешенията му и награждавайки Сам и Даниел. Но това никога не е обяснено в действителност и оставя странно, сюрреалистично чувство.

9
Да се ​​научим да свирим на барабаните само за седмици

Love actually започва пет седмици преди Коледа. Това означава, че Сам има само пет седмици да научи как се свири на барабаните - факт, в който е почти невъзможно да се повярва. Сам е пълен начинаещ, той на пръв поглед е самоу и това беше преди YouTube да направи безплатни и лесно достъпни прости уроци онлайл.

Няма начин едно дете да може да се научи на барабаните само за пет седмици. И дори да е научил основния ритъм, няма начин той да е достатъчно опитен, за да изпълнява вида, които Сам прави.

8
Сам тича през летището

Говорейки за Сам, неговият подзаговор съдържа най-клиширания финал, който може да си представим, тъй като той заобикаля сигурността и тича през летището, за да хване любимата си и да се сбогува. 11 септември се е случило само две години по-рано, а сигурността на летището беше на върха по онова време. 

7
Странният стил на снимане на Марк

Подзаговора на Марк и Жулиета е може би най-добре познат във филма, благодарение на известната последователност от карти. Той обаче съдържа доста измислен момент, когато Жулиета открива любовта на Марк към нея чрез сватбеното си видео.

По някаква причина Марк реши да се съсредоточи изцяло върху Жулиета и да я заснеме в някои крайни планове - акт, който граничи с воайорството. Дори Марк да е обичал Жулиета, няма смисъл да снима сватбеното видео по този начин. За каква цел служи? Дори не изглежда добре!

6
Колин среща Четири Бомби

В желанието си да се срещне с някои привлекателни и "разпуснати" американки, той пътува до Милуоки от всички места и отива в местен бар. Там той среща три абсолютни бомби, които се влюбват в английския му акцент и го канят в дома им.

Докато е там, той среща четвърта привлекателна дама и всички прекарват нощта заедно. Толкова е нереалистично, че се появява като въображаема мечтана последователност.

5
Фигурата на Натали
Многократно през целия филм Натали е наричана пълничка и дебела. Това е нелепо твърдение и всъщност няма смисъл в контекста на филма.

4

Древен Йерусалим

Докато репетира училищната игра с децата си, Карън неволно казва: „В древен Йерусалим беше звездна нощ и бебето Исус беше в яслата си“. В действителност се казваше, че Исус е роден във Витлеем. Витлеем не трябва да се използва взаимозаменяемо с Йерусалим, тъй като Витлеем се намира на около 10 километра на юг и е напълно отделен град.

3

Защо Aurélia учи английски?
Краят на подзаговора на Джейми и Аурелия се отнася до сладък малък момент, в който те заявяват любовта си един към друг на счупения език на другия. Логично е, че Джейми е научил португалски, тъй като е имал всички намерения да се събере с Аурелия и да обяви любовта си.

Но защо Aurélia учи английски? Тя се върна у дома и вероятно нямаше намерение да се среща отново с Джейми. Надяваше ли се той да пристигне един ден с драматично признание за любов? Планирала ли е един ден да го изненада? Това е малко неясно.

2
Завръщането на Били Мак

В края на филма се установява, че Били Мак се радва на публично завръщане благодарение на успешния си коледен сингъл. Това обаче изглежда много малко вероятно поради редица причини. Били Мак беше рок звезда, за която вече никой не се интересуваше.

Били дори публично го заклейми като "глупост". Няма много причини да мислим, че сингълът ще стане хит. Дори и да беше малко популярен, коледните сингли често не се оказват достатъчно големи, за да съживят напълно умиращата кариера.

1
Дейвид лети в публичен полет

Краят разкрива, че Натали прегръща Дейвид, след като се прибира от полет. Няма обаче абсолютно никакъв начин премиерът на Англия да лети с публичен търговски самолет.

Още кино новини:

Новият 17 сезон на "Анатомията на Грей" е ориентиран главно към пандемията от COVID-19 (ВИДЕО)

Години по-късно, Моника от "Приятели" отново нахлузи празничната пуйка (ВИДЕА)

Какво правят Кевин и компания 30 години след "Сам вкъщи"?

Помпео за пресъздаването на КОВИД кризата в "Анатомията на Грей": Голяма отговорност е!

Празничен локдаун: Насладете се отново на известни филми, за които не сте подозирали, че са коледни

Най-добрите ситкоми на всички времена

 

#филм #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"