200 нарушения откриха проверки в завод „Арсенал”

200 нарушения откриха проверки в завод „Арсенал”
Добрата новина е, че тенденцията по отношение на травматизма в завода бележи спад за периода от 2007–2012 г., подчерта Румяна Михайлова. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Повече от 200 нарушения са открити при 37 проверки тази година в завод „Арсенал“ в Казанлък, отчете изпълнителният директор на „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова, съобщиха от социалното министерство.

Тази седмица в завода станаха два взрива за 24 часа. При инцидентите няма пострадали.

Премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов разпоредиха спешно комплексна проверка за причините за възникването на двата инцидента.

Образувани са 16 административно-наказателни производства, а санкциите са за над 30 000 лева, съобщиха от МКСП (Международната конфедерация на свободните профсъюзи).

Съвместните проверки с РИОСВ и Гражданска защита за 2011 година са 150, 75 от тях са в контрола по унищожаване на производствения брак.

При проверките не са констатирани грешки по съхранението на продуктите на „Арсенал“, каза началникът на сектор КОС (Контрол на общоопасните средства) комисар Божидар Василев.

Добрата новина е, че тенденцията по отношение на травматизма в завода бележи спад за периода от 2007–2012 г., подчерта Румяна Михайлова.

Заради пожара в сряда са изгорели цех и склад за съхранение на нитроцелулоза, обясни директорът на „Национална полиция“ главен комисар Ангел Антонов.

Към момента в завод „Арсенал“ текат процесуално-следствени действия и огледи, всички факти и обстоятелства тепърва ще се уточняват, добави той.

Oбластният управител на Стара Загора Недялко Недялков е свикал Междуведомствената комисия за проверки на „предприятия с висок рисков потенциал“.

Няма пряка и косвена опасност за работещите в завода и за жителите на Казанлък, категорични са от всички компетентни институции.

В „Арсенал“ работят около 7000 души.

#Арсенал #Казанлък #Румяна Михайлова #Главна инспекция по труда #Бойко Борисов #премиер #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #РИОСВ #Гражданска защита #КОС #Божидар Василев #главен комисар Ангел Антонов #Национална полиция #Стара Загора #Недялко Недялков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »