Коста Костов: Мотивирам всички над 40 години да се ваксинират срещу Ковид-19

Коста Костов: Мотивирам всички над 40 години да се ваксинират срещу Ковид-19
A A+ A++ A

"Мотивирам всички над 40 години, особено над 50 години, да се ваксинират срещу Ковид-19". Това заяви проф. Коста Костов, пулмолог в УМБАЛ "Св. Анна", пред Нова телевизия.

"Аз ще се ваксинирам, защото съм убеден в безопасността на някои от ваксините. Имам едно условно "да" обаче за ваксинирането на по-младите контингенти, например тези под 40 г., защото те имат достатъчно силен имунитет, добра защита, а някои от тях тепърва ще създават семейства и ще раждат деца", каза още той. И допълни: "Нека те да разчитат по-скоро на имунитета си и да вземат индивидуално решение с лекаря си".

Относно масовото тестуване за Ковид-19, той коментира: "Това е необходимо, за да имаме експертиза на епидемията. Към момента ние нямаме такава. Вижте какво правят страните, които имат невероятен успех с епидемията – те не се колебаят да тестуват населението", каза той.

"Постковидните последствия може да траят до 3 месеца. Ако си заразен и се ваксинираш, вероятно ще прекараш малко по-тежко вируса, но няма нищо страшно", коментира той

#Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »