Най-добрите ситкоми на всички времена

Най-добрите ситкоми на всички времена
A A+ A++ A

Идващите празници и изолацията са добър момент да си припомним най-известните и обичани сериали на всички времена.

Ситкомът отдавна е основен елемент на американската телевизия, така че днес се обръщаме към най-добрите сериали, които попадат в този жанр. За целта ще се обърнем към феновете в IMDb . Популярният уебсайт за развлечения е дал на всяка комедия звезден рейтинг въз основа на гласовете на регистрираните членове по скала от 1 до 10. Ще използваме тези резултати, за да отброим до най-високо оценената от потребители комедия за всички времена.

Преди да започнем, важно е да отбележим, че често се водят спорове за това, което официално се счита за ситком. Докато някои твърдят, че комедийните драми и анимации не се броят, други се придържат към по-хлабава дефиниция, като тази в речника Merriam-Webster ; Той определя ситкомите като „телевизионен сериал, който включва непрекъснат състав на герои в поредица от комедийни обстоятелства“.

И накрая, заслужава да се отбележи, че в този състав ще включваме само американски комедии. Тук са най-големите ситкоми на всички времена, според IMDb.

15

Parks and Recreation  (8.6)

С ниските (за този списък) 8.6, Parks and Recreation влиза в списъка на най-добрите комедии за всички времена (според IMDb), въпреки че е приключил само преди пет години. Когато Parks and Recreation за първи път започна да се излъчва през април 2009 г., мнозина смятаха, че това е начало на „Офисът“, който в този момент беше в ефир от четири години.

Въпреки това, след първи сезон, Parks and Recreation наистина постигнаха своя апогей през втори сезон и оттам проникнаха в сърцата на феновете навсякъде, за да се превърнат в незабавна класика.

14.
Симпсън (8.7)

Въпреки че някои може да кажат, че Симпсън не се брои за ситком, той напълно отговаря на определението, както вече го дадохме. Казахме ви да очаквате нестандартни допълнения и ето класика! „Симпсън“ дори се смята за най-дълго излъчваната американска комедия някога, както и за най-дълго излъчваната американска сценаристка телевизионна поредица в праймтайма.

Много фенове казват, че златната ера на Симпсън отдавна е отминала, но безброй награди и носталгични фаворити държат Симпсън високо в списъка на най-добрите комедии на всички времена.

13
 South Park (8,7)

Друго нетрадиционно допълнение към този списък на ситкоми, South Park оказва неоспоримо влияние върху американската култура. Дори тези, които не гледат шоуто, знаят крилати фрази от рода: „Ти уби Кени!“

Подобно на Симпсън, Саут Парк имаше своя златен век, който феновете смятат за вече преминал, но това не означава, че все още не е толкова готин или важен за публиката С IMDb рейтинг от 8,7, дълголетието и цялостното качество на South Park са неоспорими.

12
Ограничете Ентусиазма Си (8,7)

През 1999 г. Лари Дейвид пусна едночасова специална програма, озаглавена „ Лари Дейвид: Ограничете ентусиазма си“, предназначена да бъде еднократна програма в мокументален стил. Този един час съдържание се превърна в серията Curb Your Enthusiasm, емблематична HBO поредица, излъчена за първи път през 2000 г. и оттогава се превърна в култова класика.

11.

Bojack Horseman (8,7)

Говорейки за неочаквано допълнение към този списък: Bojack Horseman. В свят, в който повечето хора смятат анимацият за „детска телевизия“, Божак се противопостави въведе зрителите в свят, в който хората и животните взаимодействат  визуалните каламбури са в изобили.

Bojack Horseman зашемети публиката както с завладяващ първи сезон, така и с постоянно качество чрез своя Netflix старт. С края на Bojack идва краят на ерата на добро, солидно, висококачествено оригинално програмиране на Netflix, за съжаление.

10
Зайнфелд (8,8)

Може би най-влиятелната комедия на всички времена, Зайнфелд . Често наричан шоу за нищо, този сериал проследява група приятели, включително измислена версия на комика Джери Зайнфелд, които живеят заедно в Ню Йорк.

Шоуто получи 180 епизода за девет сезона между 1989 и 1998 г. и наследство, което е също толкова голямо. Нарушавайки конвенционалните правила на ситкомите, които бяха преди него, Зайнфелд проправи пътя към бъдещето на жанра.

9
Freaks and Geeks (8.8)

Въпреки че този попада в територията на комедийната драма, сметнахме, че си заслужава да се включи. В края на краищата, макар да беше излъчен за един сезон от 18 епизода по NBC, той получи всеобщо признание. Freaks and Geeks разказва за умен ученик от гимназията, който се сприятелява с група безделници в Детройт в началото на 80-те.

Серията 1999-2000 беше отменена бързо, тъй като не успя да спечели значителна аудитория, вероятно поради непостоянното си планиране. Въпреки това, Freaks and Geeks е забележително влизане в ранната кариера на актьори, включително Джеймс Франко, Сет Роган, Джейсън Сегел и Зает Филипс.

8
Арестувано Развитие (8.8)

Ако смятате, че семейството ви е нефункционално, очевидно не сте срещнали Блутите. Арестуваното развитие следва Майкъл Блут, който се опитва да управлява семейния бизнес, след като баща му е вкаран в затвора за незаконни дейности. Както се оказва обаче, заможното калифорнийско семейство трябва да се справи с повече от един основен проблем.

Въпреки че зрителската аудитория на сериала „Фокс“ беше ниска между 2003 и 2006 г., първите три сезона получиха критично признание за представяне на плътен хумор, талантлив актьорски състав и странни ситуации. Четвърти сезон беше добавен към Netflix през 2013 г. и пети сезон беше пуснат през 2018 и '19.

7
Офисът (8.8)

Време е да се отправим към Скрънтън, Пенсилвания. The Office проследява живота на служителите в клон Скрънтън, които се управляват от ексцентричния си шеф Майкъл Скот.

С завладяващ актьорски състав, весели ситуации, запомнящи се герои и нотка на романтика, този ситком имаше по нещо за всеки. Той се излъчва в продължение на девет сезона по NBC от 2005 до 2013 г., завършвайки с  дяволски финал.

6
Във Филаделфия Винаги Е Слънчево (8,8)

Винаги е слънчево във Филаделфия започна да се излъчва през 2005 г., а 14 сезона по-късно все още продължава да е силен. Шоуто проследява егоцентрична приятелска група, която поддържа Ирландски бар в Южен Фили.

5

The Marvelous Mrs. Maisel (8,8)

Тази уеб поредица за еврейска домакиня от 50-те години на миналия век, която се стреми да стане комик в Ню Йорк, получи много признание след пускането си в Amazon Prime Video.

Със свеж диалог, очарователна водеща роля и ориентирана към жените история, третият сезон на шоуто стана достъпен през декември 2019 г., а четвъртият е на път.

4
Кобра Кай (8,8)

Кобра Кай е друго от онези предавания, което попада малко повече към драматичната страна, отколкото към комедийната. Въпреки това смятаме, че заслужава място в списъка. 

3
Приятели (8.9)

Най-високо оцененият ситком на живо за всички времена е не друг, а „ Приятели“ . Ако сте изненадани от това, не бива да бъдете; Шоуто се провежда в продължение на десет сезона между 1994 и 2004 г. и продължава да привлича вниманието на носталгичните фенове.

Поредицата показва ежедневието на шестима млади хора, които се опитват да се ориентират във възходите и паденията на градския живот на Манхатън. Въпреки че ранните критици установиха, че хуморът е среден, отзивите се повишиха, тъй като химията и очарованието на актьорския състав направиха шоуто успешно. Той остава основен елемент на поп културата.

2
Gravity Falls (8.9)

Тази силно аплодирана мистериозно-комедийна поредица се излъчва по Disney Channel и Disney XD в продължение на два сезона между 2012 и 2016 г. Въпреки че беше насочена към по-големи деца, определено не беше само детско шоу.

Сериалът се фокусира върху Дипър и сестра му близначка Мейбъл, които се радват на лятната си ваканция в Гравити Фолс, Орегон, заедно с големия си чичо. Тук те пускат местен туристически капан, докато разкриват тайните на паранормалната дейност в града. Смесвайки топлина, остроумие, поп култура и чар, шоуто получи много положителни отзиви. Шоуто завърши не защото нямаше интерес, а защото създателят на сериала искаше да даде на героите добре изработен край.

1
Рик И Морти (9.3)

Най-високо оценената комедия за всички времена са Рик и Морти . Тази анимационна научно-фантастична комедия за възрастни проследява пътешествията на лудия учен Рик и неговия 14-годишен внук Морти, докато пътуват през различни измерения и реалности.

Шоуто започна да се излъчва за първи път през 2013 г. в Adult Swim, а комедията вече е в средата на четвъртия си сезон. С необичаен хумор и оригинално писане, любовта на феновете към шоуто продължава да расте.

Още кино новини:

Новият 17 сезон на "Анатомията на Грей" е ориентиран главно към пандемията от COVID-19 (ВИДЕО)

Години по-късно, Моника от "Приятели" отново нахлузи празничната пуйка (ВИДЕА)

Какво правят Кевин и компания 30 години след "Сам вкъщи"?

Помпео за пресъздаването на КОВИД кризата в "Анатомията на Грей": Голяма отговорност е!

Празничен локдаун: Насладете се отново на известни филми, за които не сте подозирали, че са коледни

Джордж Клуни в болница с опасност за живота, след като отслабна шокова заради роля

Дисни разширява вселените на "Марвел" и "Междузвездни войни"

 

#Коледа #сериали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници