Сърцераздирателно: Детски писма до Дядо Коледа, молещи го да премахне пандемията и "малко щастие за мама" (СНИМКИ)

Сърцераздирателно: Детски писма до Дядо Коледа, молещи го да премахне пандемията и "малко щастие за мама"  (СНИМКИ)
A A+ A++ A

С наближаването на Коледа пощенската служба на САЩ продължава да получава писма за своята програма „Операция Дядо Коледа“ .

За разлика от предишни години, писмата до Дядо Коледа през 2020 г. имат различен тон, тъй като думите на децата отразяват опустошителното въздействие, което продължаващата пандемия от коронавируса е оказала върху семействата в цялата страна.

Поради тези трудности служителите на USPS смятат, че програмата, която помага да се получат писма до Дядо Коледа, е необходима повече от всякога.

„Програмата винаги е била свързана с осигуряването на празнични подаръци за семейства, които може да нямат средства да осигурят нещо повече от основни ежедневни нужди“, заяви говорителят на USPS „Тази година вероятно има повече семейства, засегнати финансово и емоционално.“

"COVID-19 доведе до загуба на работа, временна безработица и, за съжаление, загуба на семейство и приятели“, продължи Фрум. „Съчетайте това с опустошението от природни бедствия е лесно да се разбере защо програмата на USPS„ Операция Дядо Коледа “е по-важна от всякога.“

 
 

Както е показано на снимки на писмата, предоставени от USPS, децата и техните родители искат  практически неща за Коледа тази година.

Мнозина са помолили Дядо Коледа да осигури лекарство за COVID-19, докато други споменават как родителите им не могат да си позволят подаръци, защото са загубили работата си.

Едно дете написа бележка до Дядо Коледа и спомена как „тази година беше много трудна“.

„Загубих баща си и дядо си, а на мама ми е трудно“, добави детето. - Може би можеш да й изпратиш малко щастие.

В друго писмо момче, което поиска конкретна игра, пише: "Повечето от тези дни в COVID се чувствам наистина зле и тази игра ще бъде като моя начин да избягам от реалността."

letters to santa
 

Самотна майка на три деца, която наскоро била диагностицирана с рак, също написа писмо до Дядо Коледа и поискала ново превозно средство, тъй като не може да си позволи, а „общественият транспорт не е безопасен за децата“.

"Не искам чисто нова кола. Просто се нуждая от микробус с четири врати, които да ни отведат при лекаря и децата до училище", пише майката.

В други писма, получени от CNN , децата обсъждат предизвикателствата на дистанционното обучение и едно от тях споменава как майка им „не може да купи нищо за мен за Коледа, защото не получава толкова пари, така че не може да си позволи нищо“.

Фрум казва, че пощенската служба се надява, че изпълнявайки тези писма чрез операция „Дядо Коледа“, те могат да предоставят тази „искра на щастие“ на нуждаещите се семейства.

„Ще бъде трудно да отпразнуваме празниците без любими хора, независимо дали поради разстоянието или действителната загуба“.

„Празниците са свързани с доброта, радост, любов, семейство и приятели“, добавя Фрум.

Операция „Дядо Коледа“ започва за първи път през 1912 г., когато пощенската служба започва да получава писма до Дядо Коледа, според USPS . През годините програмата процъфтява, достигайки национално ниво, като дори участват благотворителни организации и корпорации.

Въпреки че програмата стартира официално на 16 ноември, USPS получава писма от октомври и до момента е приел повече от 16 000 писма, казва Фрум.

#Дядо Коледа #писма #пандемия #пандемия коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"