Тройно убийство във Варна: Жертвите - двама българи и швед (ОБНОВЕНА)

Тройно убийство във Варна: Жертвите - двама българи и швед (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Криминално проявен за хулиганство 40-годишен варненец, 41-годишен шведски поданик и 23-годишна жена, българка, са жертвите на кървавата касапница на ул. "Македония" 105 във Варна, стана ясно на брифинг, даден днес от окръжният прокурор Красимир Конов и началника на ОД МВР Варна старши комисар Даниел Пашов, предаде Varna24.bg. 

Сигнал за стрелба на адреса е подаден тази сутрин в 10.15 часа. Отзовалият се на място полицейски екип е проникнал в жилището и е констатирал наличието на три трупа. Веднага са предприети необходимите заградителни мероприятия от страна на полицията, за да се запази местопроизшествието и се пристъпи към първоначални процесуално-следствени действия, обясни прокурор Конов. 

"Самоличността на трите трупа е установена. Това са Д.Г. на 40 години, български гражданин, на българка на 23 години с инициали Д.Т и на шведски поданик на 41 години с инициали Н.Л.

Продължава извършването на следствените действия. Иззети са огнестрелни оръжия, бойни и газови, преправени за бойни. В жилището е намерен автомат, два газови пистолета, преправени за бойни и един боен пистолет, със заличени номера. Открити са също множество боеприпаси. Назначени са  съдебно-медицинска експертиза за аутопсията, балистична експертиза на намереното оръжие и боеприпасите, назначена е физико-химична експертиза. Разпитват се свидетели. Това мога да кажа до момента по отношение на досъдебното производство", каза прокурор Конов. 

"Убитият варненец е имал криминална регистрация за хулигански прояви. Апартаментът на кървавото убийство е бил нает под наем. На този етап не можем да коментираме дали има избягал човек от апартамента, нито дали тримата убити имат някаква връзка помежду си", допълни комисар Даниел Пашов.  

Тепърва случаят ще се разплита, ще бъдат проведени разговори със собствениците на наетото жилище и съседи. Пуснато е запитване дали убитият шведски поданик има регистрирани криминални прояви в родината си

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"