"Спаси София" предлага да се изгради ново кръстовище на две нива при МОЛ "Парадайс"

"Спаси София" предлага да се изгради ново кръстовище на две нива при МОЛ "Парадайс"
A A+ A++ A
Предлагаме да се изгради ново кръстовище на две нива при мол Парадайс в кв. Хладилника. Това написаха от "Спаси София".
 
ЕТО И ПОДРОБНОСТИ ЗА ДОБРАТА ИДЕЯ НА "СПАСИ СОФИЯ":
 
С изграждането на бул. „Тодор Каблешков" и ул. „Филип Кутев", които ще привлекат значителен нов транзитен трафик, движението в кв. Хладилника ще стане още по-затруднено. И в момента районът е целодневно задръстен, строителството на огромни нови сгради не спира, а с довършването на ринговия булевард колите ще се увеличат многократно.
 
Светофарно регулирано кръстовище с четири натоварени клона на това място ще доведе до абсолютен колапс на движението.
 
Затова предлагаме изграждане на кръстовище на две нива - транзитното преминаване по бул. „Тодор Каблешков" в посока изток-запад да потъне в две траншеи с по две ленти, а останалото движение да бъде регулирано със светофар на ниво терен. С това основният транзитен автомобилен трафик ще преминава без да спира и ще се постигне основната цел на ринговия булевард - бърза връзка между кварталите в периферията. Ползите ще са много:
 
Преминаване без спиране на основния поток;
 
Улеснено преминаване на всички други направления заради намаления трафик и броя фази на светофара на ниво терен;
 
Намаляване на шумовото и прахово замърсяване;
 
Улеснени връзки на градския транспорт (автобуси, трамваи и метро), които остават на ниво терен и ползват общи спирки;
 
Колите, а не пешеходците минават през подлези.
 
Изграждането на кръстовището трябва да се случи заедно с пробивът на бул. „Тодор Каблешков" и така наведнъж и завинаги да бъде решен проблемът с тази инфарктна точка. Само с булевард с достатъчен транспортен капацитет ще можем да отклоним автомобилите в периферията, освобождавайки центъра от транзитно движение. И всичко това може да се случи бързо и със сравнително малки инвестиции - около 20 млн. лв. са нищо в сравнение с бюджета на София.
 
Йорданка Фандъкова - убедени сме, че изграждане на кръстовище на две нива на това място е абсолютно необходимо. Настояваме за спешно препроектиране и включване на кръстовището в планирания нов заем за изграждане на инфраструктурата в София. Работата на парче никога не решава проблемите, а само удължава хаоса. Тук имате шанс да покажете нещо различно - интегриран подход, който мисли не само за днес, но и за десетилетия напред.

 

#Спаси София #кръстовище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай