2000 души вече с ваксина в Москва!

2000 души вече с ваксина в Москва!
A A+ A++ A

Ваксини са били поставени на близо 2000 души през уикена в Москва. Извършена е и щателна проверка в цялата система - работата на складовете, доставките по веригата за центровете за ваксинация, съхраняването на ваксините, технологията за размразяване и самата ваксинация.

"Започнахме изпробването на мащабна система за ваксиниране на гражданите. Така на 4 декември започнахме електронно записване на рисковите групи. На първо място това са здравните работници, служителите от сферата на образованието и социалните служби. През почивните дни - в събота и неделя, открихме центрове за ваксинация, където си поставиха ваксини близо 2000 души", заяви кметът на руската столица Сергей Собянин

Близо 72,5 милиона души са се ваксинирали срещу грип в Русия, което е 50 процента от цялото население, съобщи днес на същото заседание на координационния съвет директорката на "Роспотребнадзор" Анна Попова.

"Във връзка с имунизацията срещу грип по поръчение на президента на Русия бих искала да докладвам, че към днешна дата са ваксинирани вече 50 процента от населението на страната - 72 500 000 души. Включително за сметка на държавния бюджет - 63 600 000 души", заяви Попова.

#Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"