Немислимо: Разстреляха човек, нарушил ограниченията в Северна Корея

Немислимо: Разстреляха човек, нарушил ограниченията в Северна Корея
A A+ A++ A

Човек е бил разстрелян, след като е нарушил мерките срещу коронавируса в Северна Корея. Това съобщиха медиите в страната. Нарушителят били на около 50 години и е починал.

Според съобщението той  незаконно преминавал през границата, която е затворена за китайски бизнес партньори. Посочва се, че севернокорейската администрация е назначила специални звена, които инспектират охраната, за да контролират граничната охрана и да се уверят, че не извършват контрабанда.

Докато Северна Корея официално твърди, че в страната няма случаи на коронавирус, режимът на Ким Чен-ун въвежда „спешни карантинни мерки на свръхвисоко ниво“, като заповядва на служителите на границата да разстрелват нарушители към китайската граница.


Южнокорейската разузнавателна агенция NIS заяви миналата седмица, че Ким е издал заповед за изолация в Пхенян и е забранил морския риболов, за да спре разпространението на вируса. Служители на разузнаването казаха, че Ким е проявил "изключителен гняв" срещу тези, които са нарушили епидемичните мерки и са взели "неразумни мерки". 

 

#Северна Корея #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"