Проф. Иво Христов: Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа! Установен е нов световен ред

Проф. Иво Христов: Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа! Установен е нов световен ред
A A+ A++ A

Пандемията дойде дюшеш за всички правителства по света. Служи им за легитимация, средства за оцеляване. Могат да се ликвидират много от тези буржоазни “глезотии" като свобода и права. Наблюдаваме само началото на такъв тип техники за управление на света. Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа.

Това заяви в ефира на bTV социологът проф. Иво Христов.

По думите му пандемията ще доведе до промяна в световния ред - от Глобализация, ще се върнем към регионални блокове.

"Пандемията се използва като средство за индуциране на преразпределението на света. Говори се за глобализация - свободно движение на хора, стоки, капитали. Към днешна дата такова нещо няма", посочи още проф. Христов.

Социологът заяви - вирусът съществува обективно, но е повод за установяване на пълзязщи диктатури.

"Такива вече вървят. Това до някаква степен стабилизира режима в Русия. Замразяват се много от противоречията в тази страна. Там стои много въпросът за това какъв модел ще има тази страна. Затворена беше Европа със същия претекст. Ясно се очертаха големите национални егоизми на големите държави в ЕС. Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа. Но да чувате нещо за бежанци? Натиск върху Европа? Това изчезна от информационното поле. Покрай този обективно съществуващ проблем, защото този вирус съществува, можем да кажем и друго - бяха тествани режими за справяне с такъв проблем", допълни още Христов

По отношение на бъдещата политика на Джо Байдън проф. Христов отбеляза, че Байдън няма интерес към нас, колкото интерес към Русия и то в негативен план.

За съжаление в нашия регион ще става много горещо, предупреди той.

На въпрос за членството на Република Северна Македония в ЕС проф. Иво Христов посочи да бъде следена позицията на Франция по този въпрос, припомняйки, че преди време от Париж заявиха, че бъдещо разширяване на ЕС би било прибързано на този етап.

#Иво Христов #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"