България на гражданите: Винетките за паркиране в София незаконни!

България на гражданите: Винетките за паркиране в София незаконни!
Прошков показа и снимки, от които става ясно, че новите обозначения за Синя и Зелена зона, разположени върху пътните платна, вече се изтриват. Снимка: Движение България на гражданите
A A+ A++ A

Служебният абонамент, който живеещите в центъра на столицата трябва да заплащат, за да паркират автомобилите си, е незаконен, смятат от „Движение България на гражданите“ (ДБГ), съобщиха от пресцентъра на партията.

Прошко Прошков, член на Националния съвет на Движението и общински съветник в СОС, обяви, че служебният абонамент е незаконен от гледна точка на Закона за общинската собственост.

„Надяваме се, че областният управител на София ще я отмени, а ако не го стори, ние ще атакуваме Наредбата в тази й част пред Административния съд“, посочи Прошков.

Според „България на гражданите“ цената на винетката за живеещите в центъра на София трябва да отговаря единствено на административната цена за издаването й.

„Наредбата за паркирането в центъра е дискриминационна и на утрешното заседание на Общинския съвет ще гласуваме против нея“, каза още Прошков.

Той показа и снимки, от които става ясно, че новите обозначения за Синя и Зелена зона, разположени върху пътните платна, вече се изтриват.

„Движение България на гражданите“ подкрепя утрешния (в четвъртък – бел. ред.) протест срещу новите правила за паркиране в центъра“, допълни Тома Биков от ДБГ.

#Прошко Прошков #Движение България на гражданите #ДБГ #Тома Биков #Синя зона #Зелена зона #СОС #Закона за общинската собственост #паркиране #винетки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"