COVID-19 оставя италианците без Коледа и Нова година

COVID-19 оставя италианците без Коледа и Нова година
Pixabay
A A+ A++ A

Италия затваря за Коледа и Нова година. Бяха обявени нови, по-строги мерки, заради увеличението на заболелите. Специалният режим ще е в сила от 21 декември до 6 януари. Забранява се движението между отделните области на страната. Специално на Бъдни вечер, Коледа и Нова година няма да е разрешено дори напускането на града по местоживеене, предаде Нова ТВ.

"Не ме притеснява отмяната на тържествата. Ситуацията е толкова сериозна, че би било абсурдно да пуснем всеки свободно да празнува Коледа с роднините или Нова година с приятелите. Ограниченията са логични спрямо политиката за опазване на здравето на хората. Съгласен съм с тях”, заяви Виторио Теста, жител на Рим.

"Вече не ни дават да правим нищо. Казват даже в църквата да не ходим. Трябвало да гледаме службата по телевизията. Това не е телевизионно шоу. На Коледа трябва да си в църквата”, категоричен е и Антонио Векино.

 В сила ще бъде и вечерния час между 22:00 и 5:00 часа на другата сутрин. Ски курортите остават затворени до 7 януари. Влизащите в Италия от чужбина, че бъдат подложени на 14-дневна карантина. Всички тези ограничения бяха наложени след поставения черен рекорд вчера. В четвъртък от новата болест починаха 993-ма души.

#Италия #Коледа #Нова година #по-строги мерки #забрана #движение #вечерен час

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »