ГЕРБ, БСП и Овчаров еднакво виновни за „Белене“, според партията на Кунева

ГЕРБ, БСП и Овчаров еднакво виновни за „Белене“, според партията на Кунева
По думите му намерението на управляващите за създаване на парламентарна комисия, която да разследва договорите по проекта, на третата година от управлението на ГЕРБ ще е поредната ПР акция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП, Румен Овчаров и ГЕРБ носят еднаква вина за иска от 1 млрд. евро на „Атомстройекспорт“ към НЕК, заяви Тома Биков от „Движение България на гражданите“ (ДБГ), съобщиха от пресслужбата на партията.

Това Биков каза по повод претенциите на руската страна да увеличи исканите от България компенсации заради спирането на строителството на АЕЦ „Белене“ на 1 млрд. евро.

„Преди няколко месеца премиерът Борисов се похвали, че се е разбрал с президента Путин и двамата са „стиснали ръцете си“. Сега искам да чуя какво мисли министър-председателят за претенциите на руската страна“, допълни Биков.

По думите му намерението на управляващите за създаване на парламентарна комисия, която да разследва договорите по проекта, на третата година от управлението на ГЕРБ ще е поредната ПР акция, която цели „прехвърляне на топката между Борисов и Станишев“.

По повод обявеното от БСП, че всеки български гражданин ще плаща по 5500 лева заради спиране изграждането на АЕЦ „Белене“, Тома Биков посочи, че „Румен Овчаров няма да е сред тези български граждани, които ще плащат“.

На брифинг, посветен на изслушването от вторник на кандидатите за членове на ВСС от парламентарната квота, Тома Биков обясни, че в него е липсвало най-важното – оценка на работата на досегашния състав на съвета.

„Потвърдено беше очакването на „Движение България на гражданите“, че следващото правителството на съдебната власт ще е коалиционно, между ГЕРБ, БСП и ДПС“, изтъкна Биков.

„Кого се опитваме да излъжем, вчерашното изслушване спокойно можеше да се проведе със същия успех и в Сатиричния театър“, допълни членът на Националния съвет на ДБГ.

Според него кандидатите за членове на ВСС е трябвало да се явят на изслушванията, организирани от неправителствените организации, но не са го направили, защото е щяло да се повтори „шоуто при изслушването на Румяна Желева при кандидатирането й за еврокомисар“.

#АЕЦ „Белене“ #Румяна Желева #Румен Овчаров #ВСС #ДПС #ГЕРБ #БСП #ДБГ #Движение България на гражданите #Тома Биков #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"