Цветанов оглавява съвет по превенция на престъпността

Цветанов оглавява съвет по превенция на престъпността
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството създаде Национален съвет по превенция на престъпността и прие правилник за организацията и дейността му, съобщи пресслужбата на кабинета.

Съветът е колективен орган, който ще организира и контролира изпълнението на Националната стратегия по превенция на престъпността.

Той ще функционира като свързващо звено между съответните държавни органи, местната власт и неправителствения сектор, ангажирани с въпросите на превенцията.

Председател на съвета ще бъде вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Членове ще са заместник-министри на правосъдието, на труда и социалната политика, на образованието, младежта и науката, на културата, на физическото възпитание и спорта, председателят на Държавната агенция за закрила на детето, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане, секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора, главният секретар на МВР, директорите на ГД „Национална полиция“, на Националния институт по криминалистика и криминология на МВР и др.

В изпълнение на своите задачи съветът ще организира изготвянето на проучвания и доклади във връзка с равнището и тенденциите на престъпността в страната.

Освен това ще прави анализ на съществуващите практики и ще препоръчва на съответните компетентни органи действия за премахване на условията, пораждащи престъпност.

#превенция #престъпност #ГД „Национална полиция“ #МВР #Националната комисия за борба с трафика на хора #Агенцията за социално подпомагане #Държавната агенция за закрила на детето #вицепремиер #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"