Чудото на живота: Жена роди "осиновен ембрион" , замразен преди 20 години

Чудото на живота: Жена роди "осиновен ембрион" , замразен преди 20 години
A A+ A++ A

Преди двадесет години Крис и Емили Бърнс все още не са мислили да имат деца заедно, но клетките, които един ден ще станат техен син, вече били отделени и замразени.

Двойката Луисвил, Кентъки се обърнала към осиновяването на ембриони, след като повече от две години се опитвали да имат собствени деца. Процесът позволява на двойките да приемат ембриони - оплодени яйцеклетки - които нямат биологично отношение към тях.

Често ембрионите са създадени и замразени по време на процеса на ин витро оплождане на други двойки и по-късно дарени на хора, които не могат да създадат свои собствени деца. След това замразеният ембрион може да бъде имплантиран в бъдещата майка.

„Това е единствената форма на осиновяване, при която можете да носите своето осиновено бебе“, каза Емили Бърнс ABC News.

Двойката била съчетана с ембрион, който бил замразен близо две десетилетия преди това. Когато ембрионите се замразяват и съхраняват в течен азот, те не стареят . Така че, макар синът на Бърнс да е само на двадесет месеца, по някакъв начин животът му е започнал преди повече от двадесет години.

"Има толкова много моменти, в които се сещам, че той е бил замразен във времето в продължение на двадесет години и сега просто се движи из хола ни", каза Бърнс. "Той просто седеше там във фризер и чакаше някой да го нарече свой и сега е нашето перфектно малко дете."

Подобно на много други родители, които зачеват с помощта на замразени ембриони, Бърнс понякога наричат ​​синовете си „бебето на снежинката“.

Трудно е да се получат надеждни данни за приемането на ембриони в Съединените щати, тъй като той попада под по-широкия чадър на асистирана репродукция, заедно с бебета, заченати с донорски яйцеклетки или сперма. През 2016 г., последната година, за която са налични данни, има имплантирани близо 2000 приети ембриони (въпреки че не всички имплантирани ембриони водят до раждане). Това е по-малко от 400 през 2000 г.

Тъй като Елис расте здрав и щастлив, приемането на ембриони вероятно ще стане все по-често, особено след като в момента в САЩ се съхраняват до един милион. Бърнс казват, че планират да бъдат открити с него относно историята на зачеването му и биологията му, както и времето, необходимо му да намери семейството си.

#бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"