Рецепта: Ултимативният яйчен пунш

Рецепта: Ултимативният яйчен пунш
A A+ A++ A

Коледа традиционно се празнува по много начини и честванията варират в различните култури. В дните преди Коледа хората обикновено поставят специални декорации, включително цветни светлини и вечнозелени дървета. Подаръците често се поставят под елхата и се разменят на Коледа между любимите хора. Големите ястия също обикновено се сервират като част от празника. 

Всяка култура има свой традиционни ястия - днес ще ви запознаем с ултимативния яйчен пунш, с които да разнообразите вечерята.

Яйченият пунш е американско питие и неговото приготвяне за коледната трапеза е отколешна традиция. Вероятно за това около тази напитка сякаш се носи някаква магия, препращаща ни към романтиката на коледната нощ, когато атмосферата е топла и сърдечна, а децата с трепет отварят подаръците си.

Ако желаете да си приготвите и вие яйчен пунш, който да ви стопли през студените зимни нощи, оказва се, това въобще не е трудно.

Разбира се, вариантите за приготвянето на яйчен пунш въобще не са малко, но ние сме избрали специално за вас един, който със сигурност няма да ви разочарова.

Много рецепти за домашно приготвяне на яйчен пунш изискват продължително приготвяне, но тази рецепта може да се сътвори точно преди празнично парти . Просто разбийте жълтъците със захар, сметана и бърбън, след това добавете пухкави белтъци. Това го прави с много повече баланс от версиите, закупени в магазина, които често са странно гъсти и примамливо сладки. Сервирайте го върху лед с поръсено индийско орехче.

Яйцето може да приготвено 2 до 3 часа по-рано, покрито и охладено. Когато сте готови за сервиране, разбийте, включете белтъците и сервирайте веднага.

Инструкции

1.Поставете жълтъците в купа. Разбийте на средно висока скорост, докато стане гъста смес и с цвят на лимон, около 4 минути.

2.Намалете скоростта до средно ниска, бавно добавете захарта и разбийте, докато сместа стане гъста и кремообразна, около 5 минути. Бавно изсипете бърбън и разбийте. Бавно изсипете млякото, сметаната и ванилията и продължете да разбивате, докато се разбъркат, около 3 минути. (Намалете скоростта, колкото е необходимо, за да не се пръска течността.) Прехвърлете сместа в контейнер за сервиране.

3. Почистете и подсушете купата на миксера и приставката за бъркане. Поставете белтъците в чистата, суха купа и разбийте на средно висока скорост, докато се образуват средно твърди върхове, около 2 минути. Разбъркайте белтъците в сместа от жълтъци, докато се включат напълно и яйчният пунш стане бледожълт и пенлив.

4. За да сервирате, напълнете чашите с лед, пресипете течността върху леда и украсете с щипка индийско орехче.

#Коледа #яйчен пунш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »