Снимката, която умили света: Доктор прегръща възрастен пациент с К-19 на Деня на благодарността

Снимката, която умили света: Доктор прегръща възрастен пациент с К-19 на Деня на благодарността
A A+ A++ A

Снимка на лекар с всички лични предпазни средства, който прегръща възрастен пациент, страдащ от новия коронавирус , служи като напомняне за човешките жертви и въздействието на вируса по време на празничния сезон.

Снимката, направена на Деня на благодарността, показва д-р Джоузеф Варон, който прегръща пациент в интензивно отделение за лечение COVID-19 на Медицински център United Memorial в Хюстън.

„През последните няколко дни имаме постоянно нарастване на броя на случаите“, каза Варон в интервюто. "Няма съмнение, че пациентите влизат ... по-болни, защото чакат по-дълго, за да отидат в болницата."

"За съжаление, моето притеснение е, че през следващите шест до дванадесет седмици е, че ако не направим нещата както трябва, Америка ще види най-мрачните дни в съвременната американска медицинска история", продължи той.

Варон добави, че болницата му вече е с пълен капацитет: "Моята болница е пълна. Току-що отворих две нови крила, за да мога да се настанят хора през следващите няколко дни, защото знам, че много хора ще се разболеят след Деня на благодарността."

Въпреки че CDC предупреди да не пътуват през празника на Деня на благодарността, милиони американци бяха запазили билети от предните дни.

Тъй като случайте нарастват,CDC също препоръчва да не се събират на закрито големи групи .

През последните седмици здравните специалисти отправят отчаяни молби обществеността да приеме вируса сериозно, като някои призовават правителството да въведе повече ограничения, за да забави разпространението.

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »