Ученик в Ловеч с бързи и адекватни действие спасява човешки живот

Ученик в Ловеч с бързи и адекватни действие спасява човешки живот
A A+ A++ A

Ученикът Николай Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч с бързи и адекватни действие спасява човешки живот – това считат медицинските специалисти. Дни по-късно за случката разказа Росица Милчева Ралчева, която отива до училището и описва подробности. „На 12.11.2020 г. около 15,50 часа следобед на ул. „Христо Ботев“ в града, Николай Борисов се притече на помощ на паднал възрастен господин. Момчето извика Бърза помощ; стоя до пристигането и заминаването на линейката; оказа необходимата помощ с каквото може.

Във време на масов психологически стрес от COVID – 19, това мило момче с благородно сърце, с изградени високоморални ценностни качества, дори за миг да се замисли, а веднага се втурна да оказва помощ. Очевидците не бяха малко – шофьори на МПС, преминаващи граждани, наблюдаващи от къщите и съседните блокове, но никой не се притече на помощ. Да възпитаме добри хора – може би е цел „номер 1“ за повечето родители и учители. Добрият жест, подадената ръка, стореното добро заедно с грижата за другия са толкова необходими днес в дните на изпитания, че всяка тяхна проява се забелязва и свети ярко в ежедневието на хората. А когато добро дело, мил жест или грижовна постъпка идва от дете, това може да отвори неподозирани врати от усмивки и стопляне – и за детето, и за „получателя“ на милото и грижовно отношение“, разказва Росица.

Този разказ става въпреки въведените строги мерки, пропусквателен режим и недопускането на външни лица в училището. Но Росица Ралчева много държала да сподели за тази геройска постъпка, която не бива да се премълчава поради въведените мерки. „Като възрастна жена изказвам най-голяма благодарност и възхищение към Николай Борисов и неговите родители, към неговите учители от ППМГ – Ловеч, защото именно те са възпитали и изградили високоморален, извисен и достоен гражданин на нашето време“. По същите причини и ние разказваме тази история.

#Ловеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »