Уволниха медсестра, след като се похвали с пренебрегване на правилата срещу COVID-19 в TikTok

Уволниха медсестра, след като се похвали с пренебрегване на правилата срещу COVID-19 в TikTok
A A+ A++ A

Медицинска сестра от Салем, Орегон, е уволнена, след като е публикувала видео, в което се подиграва на мерки за безопасност по време на COVID-19 в TikTok. 

Оригиналният видеоклип показва медицинската сестра седнала в стая за почивка. Надписът гласи: „Когато моите колеги разберат, че все още пътувам, не нося маска, когато съм навън и позволявам на децата ми да имат срещи за игра“.

Докато акаунтът в TikTok и първоначалното видео на медицинската сестра бяха свалени, друг потребител  повторно сподели видеоклипа, така че той все още да се вижда.

Болница Салем излезе с видеото в изявление, публикувано във Facebook в събота, в което се казва, че въпросната медицинска сестра е била пусната в административен отпуск, докато болничните власти разследват. 

В изявлението служители на болницата казват, че медицинската сестра "проявява пренебрежение към сериозността на пандемията" и "не говори от името на Salem Health". 

"Salem Health вярва, че всички ние трябва да направим всичко възможно, за да защитим уязвимите и да спрем бързото разпространение на COVID-19. Това включва изискване към персонала, пациентите и посетителите да следват указанията на CDC относно носенето на маски и социалното дистанциране", добави болница.

"Пандемията на COVID е сериозна и изисква сериозен отговор. А в Salem Health сме много сериозни по отношение на нашия подход към COVID."

Служителите на болницата не посочиха имената на медицинската сестра, но  Щатсменс джърнъл“ я идентифицира като Ашли Грамес. KPTV отиде в дома на медицинската сестра, но тя отказа да бъде интервюирана. 

Повече от 1000 души коментираха изявлението на болницата във Facebook, като много от тях призоваха Грамес да бъде уволнен заради риск за здравето на имунокомпрометирани хора.

Пациентите с рак са по-податливи на заразяване като COVID-19, тъй като както ракът, така и лечението на рака засягат способността на имунната система да се бори с инфекциите, според Cancer.gov .

Понастоящем щатът Орегон е към края на „двуседмично затваряне“, за да помогне за забавяне на разпространението на вируса, което включва затваряне на спортни зали, ресторанти, ограничен капацитет в магазините и забрана за събирания на повече от шест души от две домакинства.

Към петък , последният ден, за който са налични данни, има повече от 70 000 случая на коронавирус в щата и 885 смъртни случая. 

#коронавирус #медсестра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »