И мъжете искат годежни пръстени

И мъжете искат годежни пръстени
От онлайн бижутерските магазини до местните бутици търговците в САЩ все по-често предлагат годежни пръстени както за жените, така и за мъжете. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все повече американци се осмеляват да носят годежни пръстени, което е поредният знак, че времената наистина се менят.

Годежните пръстени стават все по-популярни при хетеросексуални двойки с модерно виждане за връзката си, като мъжете с удоволствие поемат същия публичен ангажимент като жените, слагайки си годежен пръстен, съобщава БГНЕС, позовавайки се на местни медии.

От онлайн бижутерските магазини до местните бутици търговците в САЩ все по-често предлагат годежни пръстени както за жените, така и за мъжете.

„Годежните пръстени за мъже са нова концепция тук, в САЩ. Както мъжете, така и жените носят годежни пръстени в много страни по света. Но в САЩ никога не е имало подобна традиция. Така че за много хора това е чужда концепция“, заяви Аманда Гици от Бижутерския информационен център пред сайта GalTime.com.

Практиката както мъжете, така и жените да носят пръстени на дясната си ръка, когато са сгодени, а след това да ги местят на лявата си ръка, когато се оженят, е често срещана в Южна Америка например.

Според Гици в САЩ идеята е насочена най-вече върху новооткритата равнопоставеност между мъжете и жените.

Неотдавна проучване на британски сайт показа, че все повече жени се осмеляват първи да предложат брак, идея, която била немислима преди 30 години.

#годежен пръстен #пръстен #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"