Исландия се отваря отново за туристи, но само тези, които взимат най-малко 88 000 долара годишно

Исландия се отваря отново за туристи, но само тези, които взимат най-малко 88 000 долара годишно
A A+ A++ A

Преди година приходите от туризъм съставляваха 42 процента от икономиката на Исландия и макар страната да се възползва от застоя, причинен от пандемията на коронавируса, като вложи 12 милиона долара за подобряване на пътищата и сайтовете за бъдещи туристи , страната е нетърпелива да поднови туристическата си индустрия отново, след като отчете спад от 79% .

И така, Исландия разшири своята дългосрочна визова програма извън европейско Шенгенско пространство. Сега тя също така позволява на други граждани, включително американци, да останат до шест месеца, според програмата „ Работа в Исландия “, която действа в координация с правителството.

Но има една основна уловка : „За да получи разрешение за продължителен престой, въпросното лице трябва да докаже трудово правоотношение в чуждестранна компания (или да провери самостоятелна заетост в държавата, където има постоянно пребиваване) и да отговаря на дохода и изисквания за здравно осигуряване. "

Този праг на дохода е определен на един милион исландски крони месечно, което се равнява на около 7 360 долара месечно или 88 000 долара годишно, съобщава Bloomberg .

Какво да знаете, преди да предприемете ски пътуване по време на COVID-19

"Мисля, че идеята е да се привлекат специалисти от Силициевата долина или Сан Франциско, за да харчат парите си тук, вместо там", бивш член на парламента Asta Гудрун Helgadottir .

Според доклада надеждата е, че дългосрочните туристи могат да рестимулират икономиката, като резервират Airbnbs и харчат пари в ресторанти, както и да предприемат пътувания през уикенда из страната по време на по-дългия си престой,, ако вече имат добре платена работа у дома.

Цената на живот в Исландия винаги е била висока и страната вече е започнала да се отклонява към туристи от висок доход, като например хотел Blue Lagoon's Retreat , където стаите започват от около 1300 долара на вечер

С население от 361 313 души към 2019 г., според Световната банка , страната е има 5277 случая на COVID-19 и 26 смъртни случая, според Джон Хопкинс.

#коронавирус #Исландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"