Испания спира да допуска граждани на България и още близо 30 държави без отрицателен тест

Испания спира да допуска граждани на България и още близо 30 държави без отрицателен тест
Pixabay
A A+ A++ A

Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при влизане в страната за граждани на 65 страни с висок риск на зараза, включително и България. Мярката влиза в сила от утре, 23 ноември, предадоха БГНЕС и Нова ТВ.

Изискването на испанските власти е да бъде представен отрицателен тест, направен 72 часа преди пристигането в Испания. Мярката важи при пристигане на летище или пристанище, но няма да засегне пътниците, които преминават сухопътни граници на страната. Решението се отнася за международни пътници, чиято крайна дестинация е Испания, а не транзитно преминаващи с крайна дестинация друга държава.

Всички пътници са задължени да попълнят и формуляр за здравен контрол преди влизане в Испания. Той може да бъде намерен на следния линк: https://www.spth.gob.es или чрез безплатното приложение SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Пътникът е задължен да го съхранява в себе си на хартиен носител.

Пътниците, пристигащи в Испания по въздух или по море, трябва да се подложат на температурен контрол, който ще се извършва рутинно, като границата за допустимата температура е до 37,5 ºC.

Списъкът с държавите или рисковите области, както и критериите, използвани за тяхното определяне, ще бъде преразглеждан на всеки петнадесет дни. В момента в списъка на европейските държави са Германия, Австрия, Белгия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Дания (с изключение на Фарьорските острови и Гренландия), Словения, Словакия, Естония, Франция, Гърция (без районите на Китри, Йония Нисия, Дитики Елада и Стереа Елада), Унгария, Ирландия, Исландия, Италия, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия (без Азорските острови), Румъния и Лихтенщайн.

#PCR тест #Испания #граници #отрицателен тест #коронавирус #мерки #температура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »