7 виновни за смъртта на двамата пациенти на стълбите на токсикологията

7 виновни за смъртта на двамата пациенти на стълбите на токсикологията
A A+ A++ A

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ,  Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото КОВИД-звено, които впоследствие починаха, съобщават от ръководството на болницата. 

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.

От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Към предмета на проверката беше включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия „Би Ти Ви“, за пациента, починал на 18 ноември.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

Районна прокуратура – Пловдив също се самосезира и разпореди проверка по публикации за двама починали пациенти пред пловдивска болница.

#КОВИД-звено

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »